Advarer mot Hisbollah i regjering

Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer Libanon. Foto: Scanpix/Ap.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer Libanon. Foto: Scanpix/Ap.

<pIsrael advarte mandag om at den libanesiske regjeringen som helhet vil bli holdt ansvarlig for ethvert angrep fra landets territorium dersom den militante sjiagruppen Hisbollah blir del av Libanons nye regjering.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis Hisbollah blir del av regjeringen er det klart at den libanesiske regjeringen vil bli holdt ansvarlig for ethvert angrep som kommer fra Libanons territorium mot Israel, sier den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu.

- Det øyeblikk de er del av regjeringen er den suverene libanesiske regjeringen ansvarlig. Vi håper vi ikke vil behøve å ty til slike svar, sa han til journalister under et besøk sør i Israel.

Ordkrigen mellom Israel og Hisbollah har tiltatt i styrke de siste dagene. De to partene utkjempet en 34 dager lang krig i 2006. Mer enn 1200 mennesker, de fleste sivile, ble drept i Libanon. 160 israelere, de fleste av dem soldater, mistet også livet.

Den nylig utnevnte libanesiske statsministeren Saad Hariri har foreløpig ikke dannet regjering, to måneder etter at en koalisjon med støtte fra Vesten slo en allianse ledet av Hisbollah ved valget.

En representant nært knyttet til Hisbollahalliansen har sagt den venter å vinne ti plasser i regjeringen, sammenlignet med 15 til Hariris leir.

Siden valget har Hariris side ligget i tøffe forhandlinger med Hisbollah og gruppas allierte, som krever å få beholde vetomakten de hadde i den avtroppende regjeringen.

Personvernpolicy