Snudde 1-3 til 4-3

Vålerengas Morten Berre og Kristofer Hæstad jubler etter kvartfinalen i cupen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevål stadion i Oslo søndag ettermiddag. VIF vant 4-3. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.
Vålerengas Morten Berre og Kristofer Hæstad jubler etter kvartfinalen i cupen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevål stadion i Oslo søndag ettermiddag. VIF vant 4-3. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.

<pVålerenga er videre i fotball-NM etter en absurd kamp mot Tromsø på Ullevaal søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): 22 minutter skilte himmel og helvete for Tromsø. Et selvmål fem og et halvt minutt på overtid avgjorde kvartfinalethrilleren og sendte Vålerenga videre i fotball-NM etter 4-3-seier søndag.

Alt så ut til å gå rett nord da innbytter Hans Åge Yndestad ble utvist for to gule kort i sluttsekundene av første omgang. Etter en tur i garderoben med 3-1-ledelse, kom TIL på banen til annen omgang i forsvarsmodus.

Det holdt i 29 minutter. Og om kampen ikke var dramatisk nok før det, ble sluttminuttene av det virkelig minneverdige slaget.

Kristofer Hæstad stanget inn 2-3 og ga nytt håp for oslolaget med 16 minutter igjen av ordinær tid. Da også innbytter Martin Knudsen måtte gå av banen for å bli lappet sammen etter en duell, og innbytterkvoten til TIL-trener Per Mathias Høgmo var oppbrukt, ble gode råd dyre for Tromsø.

Desperat forsøk

I et desperat forsøk på å avgjøre kampen, slo Tommy Knarvik og tomålsscorer Morten Moldskred til med en frekk frisparkvariant.

Før hjemmelagets spillere hadde stablet seg tilbake i egne posisjoner etter avbrekket, ble måljeger Moldskred sendt gjennom alene mot VIF-keeper Troy Perkins på et lynhurtig frispark.

Utrolig nok greide ikke Moldskred å score, men i osloleiren ble stridsøksen gravd fram.

– Dommeren (Kjetil Sælen) bør ta en god del av skylda for den situasjonen. For det første blåste han ikke for at frisparket kunne tas, og for det andre lå ikke ballen rolig da Knarvik spilte den fra seg, mente Vålerenga-manager Martin Andresen, som selv forlot banen like før pause på grunn av skade.

Elleve rasende Vålerenga-spillere gjøv løs på Tromsø-måljegeren, som måtte reddes av dommer Sælen.

– Skal vi lide for at Vålerenga-spillerne står og sover? Vi hadde frispark og tok det. Jeg fatter ikke hva de holdt på med, meldte Morten Moldskred etter cupdramaet.

Stormet i angrep

Mens Tromsø måtte klare seg med bare ni spillere på banen de siste ti minuttene av ordinær tid, benyttet et heltent Vålerenga sjansen og stormet i angrep. Etter 85 minutter stanget Bengt Sæternes inn utligningen med sin annen scoring for dagen.

Selv om Mohammed Abdellaoue bommet på straffespark forårsaket av Miika Koppinen kort tid på overtid, fikk likevel oslolaget lønn for strevet. Et innlegg fra Morten Berre ble styrt i eget mål av samme Koppinen fem og et halvt minutt etter ordinær tid.

– At vi spilte sluttminuttene med to mann mer, var veldig viktig for utfallet. Likevel hadde vi taket på Tromsø med en mann mer også i hele annen omgang. Jeg var mest glad for utligningen til 3-3. Da visste jeg at det ville gå vår vei, sa Martin Andresen.

Tommy Knarvik var nær ved å avgjøre for Tromsø på overtid og stillingen 3-3, men Perkins slo skuddet fra 20 meter i tverrliggeren.

Personvernpolicy