Innstiller søket etter seks savnede

Det norskregistrerte frakteskipet Langeland skal ha gått ned i Skagerrak, like sør av Koster. Det er funnet flåter og redningsvester fra skipet i området hvor skipet skal ha gått ned. Foto: Sjöfartsverket / Handout / SCANPIX
Det norskregistrerte frakteskipet Langeland skal ha gått ned i Skagerrak, like sør av Koster. Det er funnet flåter og redningsvester fra skipet i området hvor skipet skal ha gått ned. Foto: Sjöfartsverket / Handout / SCANPIX

<pSeks personer er savnet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskapene tok fredag kveld pause i søket etter seks personer som er savnet etter at det norske skipet Langeland forliste i Kosterfjorden i Sverige natt til fredag.

Letingen ble innstilt da det ble mørkt fredag kveld, men skal starte igjen så fort det blir lyst.

– Jo mer tiden går, jo mer krymper sjansene for å finne overlevende. Men så lenge vi forsetter å lete, er det et tegn på at vi ikke har gitt opp, sier Birger Knutsson, redningsleder i Sjöfartsverket til bt.no.

Fant redningsvester

Alle søk i dag har dreid seg om å finne overlevende i vannet.

– Vi har dekket store områder, men enkelte steder, rundt holmer og skjær, har det ikke vært mulig å lete på grunn av været, sier Knutsson, som anslår at skipet ligger på et dyp mellom 60 og 250 meter.

Det er to ukrainere og fire russere som er savnet etter forliset av det norskeide skipet. Da søket ble avsluttet fredag kveld, var ikke skipet lokalisert.

Fredag ettermiddag fant tilskuere på land ved Saltö, like ved området hvor skipet antas å ha sunket, en kasse med seks redningsvester med påtrykket «Langeland». Kassen var en av mange gjenstander fra skipet som drev mot land.

– I god stand

Langelands siste kjente posisjon var øst for Ramskär. Da hadde skipet slagside og søkte ly for vinden som herjet den svenske vestkysten. Det første nødanropet fra skipet kom fredag klokka 5.55 til Kystvakten, og ved 8.30-tiden kom meldingen om at skipet hadde forsvunnet i Kosterfjorden.

Tore Myklebusthaug, daglig leder i Myklebusthaug Management som eier det savnede skipet, forsikrer at skipet var i god stand.

– Ved de tre siste sikkerhetsinspeksjonene, den siste i april i år, er det ikke funnet mangler ved skipet, sier han.

Ifølge Myklebusthaug er rederiet i kontakt med de savnedes pårørende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus