- Den drepte var sivil

<pForsvaret bekrefter at mannen som ble skutt av to norske soldater i Afghanistan lørdag var en uskyldig sivil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang norske soldater dreper en sivil i Afghanistan, melder Dagbladet.no.

- Vi har fått informasjon fra afghansk politi om at den drepte mannen var sivil. Vi har ingen grunn til å tvile på det, og ønsker å fortelle det for at ikke avdødes etterlatte på noen måte skal føle seg mistenkeliggjort, sier Kjetil Eide, kommunikasjonsrådgiver i Fellesoperativt hovedkvarter til Dagbladet.no.

Mannen ble skutt fordi han ikke stoppet da han kjørte mot de norske soldatene på motorsykkel. Forsvaret mener alt tyder på at soldatene fulgte sine instrukser ved først å advare mannen og løsne varselskudd. Mannens ni år gamle sønn satt ifølge Dagbladet.no bakpå motorsykkelen da faren ble skutt.

— Dette var en tragisk hendelse, og våre tanker går til mannens etterlatte. Å bruke våpen er siste utvei for våre soldater. Det er en belastning å måtte ta liv, og det er forferdelig trist når vi nå også vet at mannen ikke var en opprører, sier generalmajor Finn Kristian Hannestad, sjef for operasjonsstaben ved Fellesoperativt hovedkvarter til Dagbladet.no.

Afghansk politi har avsluttet sin etterforskning i saken, og konkludert med at motorsyklisten var sivil og ikke hadde noen tilknytning til afghanske opprørstyrker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus