Her reddes hun av hvalene

Her reddes hun av hvalene
Her reddes hun av hvalene

<pYang Yun var ved å drukne, da hun ble reddet av to hvithvaler.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke den vanlige badevakten som trådte til, da en dykker fikk problemer i et akvarium i Kina. To hvithvaler skjønte alvoret før noen andre, og fikk hjulpet den 25 år gamle kvinnen, Yang Yun, opp til overflaten. Uten deres hjelp hadde hun antagelig omkommet i det iskalde vannet.

Yang Yun fridykket som en en del av opptaksprøvene til jobben som hvaltrener i Polarland Aquarium i Harbin, nordøst i Kina. Prøven krever at utøveren synker ned til 7 meters dybde og blir der så lenge de kan – helt uten surstoff. Yang var en av sju finalekandidater til jobben.


På bunnen av akvariet fikk 25-åringen kramper i beina i det iskalde vannet, og klarte ikke å komme seg til overflaten på egenhånd.


Hvithvalene Nicola og Mila skal ha oppfattet at Yang var i nød, og dyttet borti henne til hun tok tak i Milas finne. Dermed kunne de dra henne opp til overflaten.

Hvithvalen, også kalt belugahval, tilhører tannhvalene, som er regnet som noen av de mest intelligente dyrene på jorda.

Se redningsaksjonen ved å trykke på videorura over artikkelen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus