Omtaler Jacko som «narkomisbruker»

<span style="word-spacing: 0px; font-family: 'times new roman'; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 16px; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal; text-transform: none; color: #000000; text-indent: 0px; white-space: normal; letter-spacing: normal; border-collapse: separate; orphans: 2; widows: 2" class="Apple-style-span"><span style="color: #003366; font-family: Myriad" class="Apple-style-span">Jackson skal jevnlig ha fått propofol, og det spekuleres i om dødsfallet kan skyldes dette. Foto: Scanpix<br></span></span>
Jackson skal jevnlig ha fått propofol, og det spekuleres i om dødsfallet kan skyldes dette. Foto: Scanpix

<pEtterforskerne omtaler Michael Jackson som «narkotikaavhengig» i ransakelsesordren mot popkongens personlige lege.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Jackson

* Født 29. august 1958 i Indiana i USA. Var nummer sju i rekken av ni søsken.

* Begynte karrieren som medlem av gruppen Jackson 5 på 1960-tallet.

* Det store gjennombruddet som soloartist kom med albumet «Off the Wall» i 1979. I 1982 fulgte klassikeren «Thriller».

* I 1991 kom albumet «Dangerous». Jackson hadde på denne tiden trukket seg mer og mer tilbake fra offentligheten.

* I november 2003 ble Jackson fengslet, mistenkt for seksuelt misbruk av barn. I 2005 endte rettssaken mot ham med full frifinnelse.

* Sommeren 2009 hadde han planlagt en stor comebackturné.

* Døde 25. juni av årsaker som ennå ikke er offisielt fastslått. (©NTB)

Årsaken er at Conrad Murray kan ha skrevet ut det kraftige sovemiddelet propofol til Jacko, til tross for at han kunne ta skade av det. I California er det straffbart å gi slike medisiner til misbrukere og folk som ikke har et terapeutisk behov for dem.

Narkotikamisbrukere defineres som personer som ikke klarer å kontrollere eget sitt eget forbruk. Personer som bruker overdrevne mengder med medikamenter, og fortsetter å bruke narkotiske stoffer selv om det skader dem. Jackson faller ifølge etterforskerne inn under denne kategorien.

Jackson skal jevnlig ha fått propofol, og det spekuleres i om dødsfallet kan skyldes dette. Murray ga popstjernen en dose samme dag som han døde, opplyste en ikke navngitt polititjenestemann til det amerikanske nyhetsbyrået AP tidligere denne uka.

Politiet ransaket tirsdag hjemmet til Murray. Legen etterforskes nå for uaktsomt drap, men politiet har hittil ikke omtalt ham som mistenkt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus