Sunket skip i Sverige trolig lokalisert

<span class="edrumImageCaption">Frakteskipet Langeland. Foto: Myklebusthaug Management</span>
Frakteskipet Langeland. Foto: Myklebusthaug Management

<pRedningsmannskaper tror de har lokalisert det norske skipet som natt til fredag forliste i Kosterfjorden i Sverige. Nå vurderes det om det er forsvarlig å sende ned dykkere i det aktuelle havområdet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske redningsmannskaper deltar i søket etter lasteskipet Langeland. De tror skipet kan ligge i et havområde sør for Koster.

– Nå vurderes det om det er forsvarlig å sende dykkere dit. Det er grov sjø, og høye bølger, sier Pål Bustgaard, skipper på en norsk redningsskøyte som deltar i redningsaksjonen, til NTB.

Mannskapet på seks personer, som er russiske og ukrainske statsborgere, er savnet etter at skipet forliste natt til fredag. (©NTB)

Den svenske kystvakten bruker blant annet helikopter i søket etter de savnede. Hittil har de bare funnet flytevester, livbåt, redningsflåter og et kjøleskap i vannet.

Det første nødanropet fra det norskregistrerte skipet Langeland kom torsdag klokka 5.55. Skipet skal ha gått ned mellom Ramsö og Svangen fyr i Kosterfjorden, skriver Fredriksstad Blad.

Lastet med stein

Skipet som er 70 meter langt var på vei til Moss med stein i lasten. Den svenske kystvakten var i kontakt med rederiet som eier skipet, som fortalte at det hadde slagside og prøvde å søke nødhavn ved Koster, ifølge Aftonbladet.se.

Da det ble gjort forsøk på å anrope skipet - fikk kystvakten ikke svar.

- Kystvaktene fra Norge og Sverige samarbeider, og har sendt ut båter og helikopter, sier vakthavende befal Dan Niklasson var Kustbevakningen i Göteborg.

Fra Russland og Ukraina

Rederiet Myklebusthaug Management bekrefter at det er funnet vrakgods og flåter i Kosterfjorden der det norskregistrerte frakteskipet Langeland gikk ned. Seks personer er savnet.

– Vi har fått melding om at det er sett vrakgods og flåter i området, og at det er veldig dårlig vær, sier daglig leder Tore Myklebusthaug i Myklebusthaug Management, som er oppdriver for skipet.

Myklebusthaug kjenner ikke omstendighetene rundt skipsforliset og sier rederiet venter på mer informasjon. Det var Hovedredningssentralen som varslet rederiet om at skipet hadde fått problemer.

Mannskapet på seks personer er savnet etter forliset. Mannskapet kommer fra Russland og Ukraina, opplyser rederiet.

Dårlig vær

- Det er dårlig vær med regn og dårlig sikt. Akkurat nå blåser det 20-23 sekundmeter. Ifølge de rapporter vi har fått er det funnet vrakdeler, men ikke selve skipet, sier Niklasson til Aftonbladet.se.

– Det er sannsynligvis været som er skyld i ulykken, sier redningsleder Laila Svendsen i den svenske kystvakten til TT.

Flere rederier har innstilt trafikken i området på grunn av vinden, som omtales som en «typisk høststorm».

Rundt 20 personer fra forskjellige redningsenheter deltar nå i søket. (©NTB)

Personvernpolicy