Meny

Bulkskip på grunn utenfor Langesund

Redningsmannskaper la i morgentimene fredag ut oljelenser etter at det Panamaregistrete bulkskipet Full City gikk på grunn ved Såstein utenfor Langesund i Telemark. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16 personer er evakuert fra et bulkskip som gikk på grunn utenfor Langesund i Telemark natt til fredag. Sju personer er igjen i fartøyet, som har begynt å lekke olje.

Det Panamaregistrete bulkskipet Full City gikk på grunn ved Såstein utenfor Langesund i Telemark natt til fredag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXDet Panamaregistrete bulkskipet Full City gikk på grunn ved Såstein utenfor Langesund i Telemark natt til fredag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Det Panama-registrerte bulkskipet Full City gikk på grunn etter at det fikk motorstans og begynte å drive inn mot Såstein like sør for Langesund, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Det var 23 personer om bord i skipet. To kystvaktfartøyer, tre slepebåter og et Sea King-redningshelikopter ble sendt til stedet.

Redningsmannskaper la i morgentimene fredag ut oljelenser. Foto: ScanpixRedningsmannskaper la i morgentimene fredag ut oljelenser. Foto: Scanpix

–16 personer er nå evakuert, men sju står igjen. Kapteinen vil foreløpig ha dem om bord, sier vakthavende redningsleder Ola Vaage til NTB.

De sju som er igjen i skipet, er nøkkelpersonell som skal forsøke å sikre skipet og forhindre forurensning, opplyser politiet.

Lekkasje fra skipet

Skipet er har 1.120 kubikkmeter tungolje om bord, melder Kystverket. Det har lekket olje fra skipet etter grunnstøtingen.

Oljevernutstyr fra det statlige depotet i Kragerø var fredag morgen på vei til havaristedet.

I tillegg var Kystverkets overvåkingsfly på vei for å skaffe oversikt fra lufta. Havariet skjedde i nærheten av sårbare naturområder.

Interkommunalt utvalg mot akutt forurensning (IUA) rykket også ut for å delta i forurensningsarbeidet.

– Men det er foreløpig for høye bølger til å få lagt ut lenser. Bølgene er opptil seks meter høye, sier Kostveit.

Kinesisk mannskap

Politiet fikk melding om grunnstøtingen klokka halv ett natt til fredag.

Hovedredningstjenesten meldte først at skipet tok inn vann og trolig ville synke, men senere så det ut til å ha stabilisert seg.

– Skipet står på fast grunn, og det er ikke grunn til å tro at det vil løsne, sier Kostveit.

De 16 personene som er evakuert, blir tatt hånd om av politiet og er innkvartert på hotell i Langesund.

Bamble kommune har satt i gang sin omsorgstjeneste og helsepersonell, men det er ikke meldt om personskader, opplyser politiet.

Skipets mannskap er kinesisk. Det 167 meter lange bulkskipet ventet på å komme inn til Herøya da ulykken skjedde, og det hadde ingen last om bord. (©NTB)


Vis større kart
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus