Pharo vant Bluesprisen

ABC Nyheters bluesspesialist Øyvind Pharo vant årets Bluespris på Notodden Bluesfestival. Foto: Gitte Johannessen (NTB/Scanpix)
ABC Nyheters bluesspesialist Øyvind Pharo vant årets Bluespris på Notodden Bluesfestival. Foto: Gitte Johannessen (NTB/Scanpix)

<pABC Nyheters bluesekspert vant årets bluespris.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen bak Blues Groove poserer fornøyd med trofeet. Foto: Gitte johannesen (NTB/Scanpix)Mannen bak Blues Groove poserer fornøyd med trofeet. Foto: Gitte johannesen (NTB/Scanpix)

NOTODDEN (NTB-Gitte Johannessen): Vinneren av årets Bluespris på Notodden heter Øyvind Pharo - og får den for sin innsats med pennen.

For Pharo har skrevet medrivende og innsiktsfullt om musikk siden 1978 i Puls, og gjør det fortsatt i medier som bluesbladet BluesNews, nettavisen ABC Nyheter og snart også på nynorsk i Dag og Tid.

Fast spaltist

Øyvind Pharo står bak den faste spalten Blues Groove her i ABC Nyheter.

Det startet med en magistergrad i amerikansk litteratur, og siden de forfatterne Pharo var opptatt av, også var opptatt av musikk, så begynte det å rulle.

- Jeg ville skrive selv, men det ble mer og mer om musikk, og mindre og mindre om litteratur, fastslår han i dag.

Av festivalen kalles han en «bluesfolkeopplyser» og en «utrettelig misjonær for bluesmusikken». I tillegg til å skrive har Øyvind Pharo også vært ildsjel i bluesklubbvirksomheten i hjembyen Oslo, og han har prøvd seg som filmskaper.

Slåss for band han liker

- Jeg slåss fremdeles for band jeg liker, sier Pharo, som akkurat har hentet til Norge det amerikanske garasjesoulbandet Chooglin, som skal spille på en rootsfestival. For det er mer enn blues som interesserer Pharo - til daglig redaktør i Aschehoug forlag.

- Det må ha energi, og man må komme nær dem. Jeg liker ikke stadionkonserter, det blir bare show og røykbomber, fastslår Øyvind Pharo backstage på Notodden Bluesfestival, der han kjenner de aller fleste.

Prispengene skal han bruke «på noe bluesrelatert» - enten det blir å ta seg tid til å skrive bok eller reise til ørkenbluesfestivalen i Mali. (©NTB)

Les mer:

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus