TIL snudde 0-1 til 2-1 på to minutter

SEIER FOR TIL: Sigurd Rushfeldt i duell med Csaba Csizmadia under Europa League kampen mellom Tromsø og NK Slaven i Tromsø torsdag kveld. (Foto: Scanpix)
SEIER FOR TIL: Sigurd Rushfeldt i duell med Csaba Csizmadia under Europa League kampen mellom Tromsø og NK Slaven i Tromsø torsdag kveld. (Foto: Scanpix)

<pKroatiske Slaven Koprivnica ledet 1-0 til pause, men Tromsøs spissduo vendte til 2-1-seier på hjemmebane i europaligakvalifiseringen torsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er Tromsø eneste norske klubb med et godt utgangspunkt i tredje kvalikrunde. Det så skummelt ut da Nicola Safaric ga gjestene 1-0 før pause, men Tromsø kom tilbake i annen omgang.

Morten Moldskred ordnet 1-1 med et fint skudd fra rundt ti meter (67. minutt), mens Sigurd Rushfeldt to minutter etter etter headet inn seiersmålet etter et frispark.

Det ga hjemmejubel på Alfheim. Tromsø går videre dersom nullen blir holdt i returoppgjøret i Kroatia.

Det gikk ikke like bra for de to andre norsk klubbene som spilte kvalikkamp torsdag kveld. Både Vålerena og Fredrikstad fikk det knalltøft, men verst gikk det utover sistnevnte.

Østfoldklubben tok imot den kanskje sterkeste motstanderen, polske Lech Poznan. Gjestene viste ingen respekt, og stoppet ikke før det sto 6-1. FFK er dermed uten mulighet til avansement.

Det ser tungt ut for Vålerenga også, etter 1-2-tap for greske PAOK Saloniki. Kampen på Ullevaal ble etter hvert en ren parodi, ettersom værgudene bestemte seg for å la regnet skylle ned i bøtter og spann over nasjonalarenaen. (©NTB)

Les også: Viktig bortemål for Stabæk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus