Festival forbyr tigging

IKKE LOV: Det vil være forbud mot å tigge i Notodden senturm så lenge bluesfestivalen pågår. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)
IKKE LOV: Det vil være forbud mot å tigge i Notodden senturm så lenge bluesfestivalen pågår. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

<pTigging er forbudt i Notoddens gater under bluesfestivalen som starter torsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store folkemengder gjør at Notodden Bluesfestival frykter kriminelle. Her fra åpningen i 2001. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)Store folkemengder gjør at Notodden Bluesfestival frykter kriminelle. Her fra åpningen i 2001. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Skilt er satt opp i hele telemarksbyen, der det tydelig opplyses om at tigging er forbudt fram til søndag.

– Vi er en festival og har leid et område – hele sentrum, og dermed kan vi styre dette, sier daglig leder Haakon Hartvedt i Notodden Bluesfestival til NTB.

Han legger ikke skjul på at det er nettopp for å stoppe tiggerne fra Øst-Europa at festivalen har gått til dette skrittet.

Spisset avtale

– Vi er ikke annerledes enn andre byfestivaler, som er blitt invadert av rumenere. Det tok overhånd i fjor, og det ble også begått mye tyverier. Siden vi er en åpen festival, i en by som ikke kan stenges, tok vi dette grepet. Vi har spisset avtalen vår med Notodden kommune, slik at vi eier de kommersielle rettighetene på gateplan og styrer det slik at alle må ha salgsbevis, sier Hartvedt.

Notodden Bluesfestival, som arrangeres torsdag til søndag denne uken, trekker til seg 30.000 besøkende. Mange bor i campingvogner eller telt. For å hindre tyverier har arrangørene nå for første gang gjerdet inn det såkalte bluescampområdet – og gjestene får armbånd de må vise for å komme inn.

– Det skal være trygt for publikum å gå fra telt og biler, så vel som å ferdes i sentrum uten å føle seg truet, sier Hartvedt.

Les også: Østeuropeere øverst på krimtoppen

Også musikantkontroll

Festivalen har også valgt å ta styringen over gatemusikantene i Notodden sentrum denne helgen. Ikke bare for å forhindre rumenske musikanter, men også for å rendyrke profilen:

– Vi forbeholder oss retten til å velge gatemusikantene som får prege bybildet disse dagene. Dette er en bluesfestival! sier Hartvedt.

Dermed må tilreisende gatemusikanter spille blues og legge igjen panfløyter og lignende hjemme. Men festivalledelsen gjør unntak for musikalske bysbarn:

De unge fra Notoddens blomstrende musikkmiljø får friere tøyler (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus