Bombeeksplosjon på Mallorca

En etterforsker står ved siden av vraket av bil som ble sprengt utenfor en politistasjon i Palmanova på Mallorca torsdag ettermiddag. Foto: Scanpix/REUTERS/Dani Cardona<a href="http://twitpic.com/c4flw"></a>
En etterforsker står ved siden av vraket av bil som ble sprengt utenfor en politistasjon i Palmanova på Mallorca torsdag ettermiddag. Foto: Scanpix/REUTERS/Dani Cardona

<pTo personer skal være drept og flere såret, ifølge spanske medier. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge AFP skal de to drepte være politifolk fra Guardia Civil. Eksplosjonen skjedde utenfor en av Guardia Civils forlegninger, melder Breaking News.

Omkring 60 personer ble såret da bomben gikk av.

Flyplassene og havnene på ferieøya ble stengt etter bombeeksplosjonen, men disse er åpnet igjen torsdag kveld. Spanske myndigheter stengte Mallorcas grenser for å hindre at gjerningspersonene forlot øya. Hva som er årsaken til gjenåpningen er ikke kjent. Dette melder BBC.

Star Tour anslår at det finnes mellom 12.000 og 13.000 nordmenn på Mallorca for tiden.

Eksplosjonen skjedde omkring klokken 13.50, da et kjøretøy parkert utenfor politistasjonen gikk i luften. Ifølge AFP satt de to politifolkene i bilen da den eksploderte.

- Det er ingenting som tyder på at nordmenn er involvert. Ambassaden i Madrid holder seg oppdatert på situasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen til ABC Nyheter.

- Uhyggelig

- Vi bor på et hotell som ligger i underkant av 500 meter fra politistasjon. Vi var på vei ned mot stranda da vi hørte et stort smell. Først trodde vi det var en gasseksplosjon, men siden fikk vi vite av noen restaurantarbeidere hva som hadde skjedd, sier Ståle Pedersen i en telefonsamtale med ABC Nyheter. Han er på ferie i området.

- Det var en uhyggelig opplevelse.

Palmanova ligger kun halvannen mil fra Mallorcas hovedstad, Palma, og ligger vegg i vegg med det populære feriestedet Magaluf.

I kveldstimene torsdag desarmerte spansk politi en ny bombe som ble funnet under en annen patruljebil.

Onsdag ble Nord-Spania rystet av en bombeeksplosjon i byen Burgos. Også her var målet den halvmilitære politistyrken Guardia Civil. 46 personer ble kjørt til sykehuset med sår fra glassplinter.

Den baskiske separatistgruppen ETA, som i disse dager snart har 50-årsjubileum, ble pekt ut av spanske myndigheter som hovedmistenkte bak gårsdagens eksplosjon. Organisasjonen er også utpekt til å stå bak eksplosjonen på Mallorca.

Vet du noe eller er du på Mallorca? Tips oss på redaksjonen@abcnyheter.noArtikkelen blir oppdatert.


View Larger Map

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus