Forsvaret beskyldes for rovdrift på personell

BESKYLDES FOR ROVDRIFT: Offiserer arbeider i snitt 1,5 årsverk, noe som tilsvarer 1.000 overtidstimer i året. (Foto: Forsvarets mediearkiv)
BESKYLDES FOR ROVDRIFT: Offiserer arbeider i snitt 1,5 årsverk, noe som tilsvarer 1.000 overtidstimer i året. (Foto: Forsvarets mediearkiv)

<pNorske offiserer arbeider opp mot 1.000 timer overtid i året. Rovdrift, mener Norges Offisersforbund.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver ansatt i Forsvaret arbeider ifølge Befalsbladet gjennomsnittlig 1,37 årsverk. Offiserer arbeider i snitt 1,5 årsverk, noe som tilsvarer 1.000 overtidstimer i året.

For helikoptermannskapene i Afghanistan er arbeidsbelastningen blitt så tung at de er blitt et symbol for det Norges Offisersforbund betegner som «rovdrift på militært personell», skriver Aftenposten.

I Luftforsvaret skal flere ha bedt om at oppdraget i Afghanistan ikke måtte forlenges ut over oktober i år, men i mars besluttet Forsvarsdepartementet likevel å holde det gående i hvert fall til oktober 2010.

– Personalet knyttet til helikopterbidraget i Afghanistan holder på å knekke ryggen. Vi har ikke folk til å utvide oppdraget med tolv nye måneder, sier omstillingstillitsvalgt Odd Einar Eilertsen i Norges Offisersforbund.

Nå må forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) si stopp, krever Eilertsen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus