Bussjåfør døde etter fall i foss

En turist ble onsdag funnet omkommet i Vøringsfossen. Bildet av fossen er tatt i 1968. (Foto: Scanpix)
En turist ble onsdag funnet omkommet i Vøringsfossen. Bildet av fossen er tatt i 1968. (Foto: Scanpix)

<pBussjåføren for et russisk reisefølge ble onsdag funnet omkommet i bunnen av den 182 meter høye Vøringsfossen i Eidfjord.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røde Kors tror mannen omkom etter å ha falt fra toppen av fossen, som har et fall på hele 182 meter.

– Den omkomne er en mannlig russisk bussjåfør som sannsynligvis har falt ned fra toppen av fossen, sier innsatsansvarlig Marita Garen i Røde Kors.

Politiet ble varslet om den savnede personen klokken 13.00. Reisefølget hadde søkt etter ham i noen timer før det gikk opp for dem at han kunne ha falt i fossen. Etter relativt kort tid ble mannen funnet i bunnen av fossen, og konstatert omkommet av politiet.

Mannskaper fra Eidfjord Røde Kors og Eidfjord Brannvesen jobbet onsdag kveld med å hente mannen ut. Arbeidet var utfordrende da området den omkomne lå i var både ulendt, vått og glatt. Ifølge politiet var det likevel ikke knyttet fare til arbeidet med å få den omkomne ut.

– Mannskapene kan hovedsakelig ta seg inn til stedet via en sti, og kan deretter bære ut vedkommende, opplyser operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til NTB.

Ifølge Marita Garen i Røde Kors har det skjedd flere ulykker i Vøringsfossen i løpet av de siste årene. Hun oppfordrer besøkende til å ta hensyn til fareskilt som er satt opp på toppen av fossen, og å være ekstra forsiktig når terrenget er glatt.

Vøringsfossen er en 182 meter høy foss i Eidfjord kommune i Hordaland. Den er kjent som en av de mest spektakulære fossene i Hardanger og var Norges mest besøkte naturattraksjon i 2006. Vannmengden i fossen er regulert i forbindelse med kraftutbygging, men i turistsesongen fra rundt 1. juni til 15. september, blir det sluppet forholdsvis store mengder vann i fossen. (©NTB)


View Larger Map

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus