Datatilsynet har ikke godkjent gjennomsnittsmåling

De nye fotoboksene, som måler gjennomsnittshastigheten din mellom to punkter, er ikke godkjent av Datatilsynet. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)
De nye fotoboksene, som måler gjennomsnittshastigheten din mellom to punkter, er ikke godkjent av Datatilsynet. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

<pDatatilsynet nekter for at de har godkjent automatisk måling av gjennomsnittsfart. De er heller skeptiske til ordningen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trafikksjef Bjørn Skoglund i Vegvesenet Region Øst hevdet onsdag overfor NRK, at gjennomsnittsmålerne, som blant annet er satt opp på E18 i Telemark, er godkjent av Datatilsynet.

Datatilsynet nekter på sin side at dette er tilfellet.

«Datatilsynet har ikke godkjent ordningen, slik enkelte av Vegvesenets representanter har hevdet overfor media. Tilsynet mener denne typen kontroll medfører et betydelig inngrep i personvernet fordi alle kjøretøy som passerer punktene blir fotografert. Dette er således nok et tiltak som opphever den alminnelige og lovlydige borgers rett til anonymitet», skriver Datatilsynet på sine nettsider.

– Datatilsynet skal også passe på at alle bilder av lovlydige trafikanter blir sletta umiddelbart, sier Skoglund.

På dette punktet skal Statens vegvesen og Datatilsynet hatt en god dialog.

Datatilsynet vil selvsagt også føre kontroller med bruken av systemet, blant annet når det gjelder sletterutiner, opplyser Datatilsynet.

Onsdag kveld hevder imidlertid Vegvesenet sentralt at Skoglund har forsnakket seg.

– Å si at Datatilsynet har godkjent målingene er feil. Bare Samferdselsdepartementet kan godkjenne disse, sier kommunikasjonsdirektør Sissel Faller i Statens vegvesen til NTB. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus