– Grusomt å bli siktet for drapet på en venn

Folk har lagt blomster på stedet der 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen ble drept natt til søndag. (Foto: Scanpix)
Folk har lagt blomster på stedet der 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen ble drept natt til søndag. (Foto: Scanpix)

<p32-åringen synes det er grusomt at han er siktet for drapet på en venn, men venter å bli sjekket ut av saken. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongsvinger/Oslo (NTB-Sofie Prestegård): Vennskapet mellom den siktede 32-åringen og avdøde Lars Erik Flem Andersen (18) skal ha vart i et års tid. Hvordan de to ble kjent er ikke klart.

Forsvarer Rolf Christer Hedin har hatt to samtaler med sin klient etter at han ble oppnevnt som forsvarer tirsdag.

– Han forstår overhodet ikke hvorfor han er siktet i denne saken her. Han opplever som grusomt at han ikke bare har mistet en venn, men at han også blir beskyldt for å ha tatt livet hans, sier Hedin til NTB.

Har ikke motiv

Det er ennå ikke avgjort om den siktede vil bli begjært varetektsfengslet og avgjørelsen vil bli tatt i løpet av onsdag kveld.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om motiv. Det er flere av omstendighetene rundt hendelsen som tilsier at vi har pågrepet rett person, sier politiadvokat Iren Johnsen.

Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke den siktede for drapet og vil de kommende dagene etterforske saken for å kartlegge omstendighetene rundt drapet.

Forsvarer Rolf Christer Hedin stiller seg like undrende til hva motivet for gjerningen kan være.

– Jeg har ikke fått et eneste dokument i saken. Jeg har heller ikke fått vite de konkrete fengslingsgrunnene, og håper å motta dokumentasjon på dette i løpet av onsdag, sier Hedin.

Var ikke på åstedet

18-åringen ble funnet drept utenfor en blokk i Langeland-området rundt klokken 01.30 natt til søndag. De ytre stikkskadene i hodet og overkroppen gjorde at politiet fant grunn til å etterforske saken som mulig drap.

– Min klient fastslår at han ikke har vært på åstedet på tidspunktet politiet mener drapet ble begått, og at han ikke skal ha noen grunn til å ta livet av kameraten sin, sier Hedin.

32-åringen skal ha vært hjemme da drapet skjedde, men forsvarer kan ikke si om noen kan bekrefte dette.

Frykter ikke

Forsvareren håper politiet klarer å få gjennomført et avhør i løpet av onsdagen, og legger til at klienten hans tar siktelsen med ro.

– Han frykter ikke resultatet av taktiske og tekniske undersøkelser, eller at noe ville ramme ham. Han ser fram til at politiet skal gå i dybden i etterforskningen og kunne sjekke ham ut av saken, sier Hedin. (©NTB)

Personvernpolicy