- 250 drept

<!--[if gte mso 9]><xml>   Normal  0  21     false  false  false               MicrosoftInternetExplorer4  </xml>&#60;![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>   </xml>&#60;![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} </style> &#60;![endif]-->DREPT: En politimann betrakter likene av islamske fundamentalister som ble drept i kryssild med politifolk utenfor politihovedkvarteret i Maidguri 28. juli. Foto: Scanpix/AFP.
DREPT: En politimann betrakter likene av islamske fundamentalister som ble drept i kryssild med politifolk utenfor politihovedkvarteret i Maidguri 28. juli. Foto: Scanpix/AFP.

<pKampene mot de nigerianske «talibanerne» fortsatte natt til onsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampene raste i natt videre rundt befestningen til en gruppe militante islamister nord i Nigeria. Kampene med landets sikkerhetsstyrker har vart tre dager, og minst 250 personer har mistet livet, sier lokale innbyggere onsdag.

- Vi fortsatte å høre skuddsalver natten gjennom. Jeg tror månelyset gjorde det mulig for dem å kjempe, sier den lokale innbyggeren Abdul Mimini Hassan til AFP over telefonen fra Maiduguri, hovedstaden til delstaten Borno.

Hassan sier skytingen stanset omkring 04.30 (norsk og lokal tid) i nabolaget Bayan-kvarteret.

Men det så ut til at trefningene hadde spredd seg til det nærliggende nabolaget Ungwani Shamu, omkring en kilometer unna. Lokale innbyggere antok at hæren var i ferd med å spore opp restene av den islamske sekten.

- Nå kan jeg høre sporadisk skyting utenfor vårt nabolag, og vi er omkring en kilometer fra Taliban-basen, sier Hassan.

- Vi kan ikke gå ut på grunn av sammenstøtene, men jeg tror kampene er mellom lommer av Taliban-medlemmer og militæret.

Ønsker å etablere islamistisk stat

Det antas at det er medlemmer av en militant islamistisk gruppe som har lidd de fleste av tapene, i løpet av de tre dagene med kamper nord i Nigeria. Gruppen er inspirert av Taliban i Afghanistan, og ønsker å etablere en islamistisk stat nord i Nigeria.

Tirsdag skjøt soldater granater mot moskeen og hjemmet til sektens leder Mohammed Yusuf for å stanse opprøret til islamistene, som sier de vil lede et væpnet opprør og gjøre slutt på «umoral» og «vantro» i samfunnet.

President Umaru Yar'Adua sier gruppen skal drives ut og straffes. Militæroperasjonen som er i gang skal «isolere dem en gang for alle», sa han og la til «de vil bli håndtert direkte og effektivt vis».

Nye kamper brøt ut sent tirsdag etter angrepet mot Yusufs base.

- Vi er usikre på om han har blitt drept i granatangrepene eller om han har klart å flykte, sier en politimann om Yusuf.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus