Meny

KONSERT: Madonna, Valle Hovin, Oslo – tirsdag 28. juli 2009

Stilig, men statisk

Madonna på scenen på Valle Hovin tirsdag. (Foto: Scanpix)
Madonna på scenen på Valle Hovin tirsdag. (Foto: Scanpix)

Et imponerende sceneshow til tross, Madonna-konserten i Oslo føltes overprodusert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette spilte Madonna i Oslo

1. «The Sweet Machine» (videointroduksjon med utdrag fra «Manipulated Living», «4 Minutes», «Human Nature» og «Give It 2 Me»)
2. «Candy Shop» (med video fra «Green Pink Caviar»)
3. «The Beat Goes On»
4. «Human Nature» (med utdrag fra «Gimme More»)
5. «Vogue» (med utdrag fra «4 Minutes» og «Give It To Me»)
6. «Die Another Day» (videoremiks)
7. «Into The Groove» (med utdrag fra «Toop Toop», «Body Work», «Jump», «Apache» og «Double Dutch Bus»)
8. «Holiday» (med utdrag fra «Celebration» and «Everybody», with excerpts from «Jam», «2000 Watts», «Billie Jean», «Another Part Of Me» and «Wanna Be Startin' Somethin'»)
9. «Dress You Up» (med utdrag fra «My Sharona» og «God Save The Queen»)
10. «She's Not Me»
11. «Music» (med utdrag fra «Put Your Hands Up 4 Detroit», with excerpts from «Last Night A DJ Saved My Life» og «Heartbeat»)
12. «Rain» (videoremiks med utdrag fra «Here Comes The Rain Again» og «Hung Up»)
13. «Devil Wouldn't Recognize You»
14. «Spanish Lesson»
15. «Miles Away»
16. «La Isla Bonita» (med utdrag fra «Lela Pala Tute»)
17. «Doli Doli» (Kolpakov Trio solo) (Dance Interlude)
18. «You Must Love Me»
19. «Get Stupid" (video med utdrag fra «Beat Goes On», «Give It 2 Me», «4 Minutes» og «Voices»)
20. «4 Minutes»
21. «Like A Prayer» (med utdrag fra «Feels Like Home»)
22. «Frozen" (med utdrag fra «I'm Not Alone», «Open Your Heart» og «Hung Up»)
23. «Ray Of Light»
24. «Give It 2 Me» (med utdrag fra «Fired Up!» i remiks)

Les mer:

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Sammen med sine dansere leverte hun varene, men det var mest for showets skyld.Sammen med sine dansere leverte hun varene, men det var mest for showets skyld.

OSLO (ABC Nyheter): Sannsynligvis vil dette være første - og eneste - gang Norge vil få oppleve en kvinnelig artist av superstjernekaliberet innta et norsk stadion. Sånn sett vil både tirsdag og torsdag denne uka bli stående tilbake som historiske aftener i hovedstaden.

Men det skulle ikke ta Madonna mer enn to låter før hun benyttet sjansen til å klage på det norske lyset over Valle Hovin stadion i Oslo. Det etter at hun allerede hadde utsatt åpningen av sin aller første norgeskonsert med tre kvarter etter oppsatt plan.

Klaget på det norske lyset

- Kan noen være så snill å skru av lyset. Jeg gjør dette bedre i mørket, beklaget popdronningen seg før hun tok fatt på låten «Human Nature».

Madonna inntok podiet klokken 21.15, og entret scenen anført av mannlige dansere og spektakulære videoskjermer med Pharrell fra The Neptunes medbragt digitalt, før Madonna selv dukket opp lettere henslengt i en diger stol mens hun synger de første strofene fra «Candy Shop».

Som i Barcelona for nøyaktig en uke tilbake i tid, gjorde Madonna og hennes ensemble et ganske tilsvarende show, dog på en betraktelig mindre arena, og i en helt annet lyssetting.

De dype bassgangene som preget produksjonen ble nesten for mye av det gode i forhold til hva Valle Hovin kunne tåle som arena. Produksjonen i første del av showet er av samme karakter som det meste som The Neptunes og Timbaland har slengt fra seg gjennom det siste tiåret eller så.

Streng koreografi

Danserne fortsatte i en streng koreografi mens James Bond-låten «Die Another Day» gikk på full guffe i en kombinasjon av playback og video – det hele i heftig remiks – mens Madonna selv ble sunket under scenegulvet for det første av en rekke klesskifter.

Deretter returnerte popdronningen i et mer sportslig antrekk til 80-tallstonene av discohiten «Into The Groove», før også denne ble offer for mer moderne, men ikke nødvendigvis til et bedre R'n'B og teknogroove i samme gate som den som preger albumet «Hard Candy», samt yngre stjerner som Britney Spears og Justin Timberlake seneste plateutgivelser.

Til tross for heftig koreografi i kombinasjon med lys- og videoeffekter av en annen verden, er det den «moderne» tilpasningen av det gamle låtmaterialet som trekker mest ned på Madonnas «Sticky & Sweet»-turné.

Den bokstavelig talt gjennomsyrer hele settet hennes, noe som bidrar å fjerne det mest nostalgiske, spesielt ved hennes eldste låtmateriale. Som nevte «Into The Groove», og som kom enda tydeligere frem i gjennombruddslåten «Holiday» fra 1983.

Responsen kom til Jackson-hyllesten

Men likevel, under fremføringen av nettopp «Holiday», har Madonna og hennes dansere utviklet showet noe siden forrige tirsdag i den katalanske hovedstaden. Midt i låten dukket en Michael Jackson-lookalike opp og danser moonwalk til de velkjente åpningsstrofene fra «Wanna Be Startin' Something», og for første gang i konserten er publikum fullstendig med på notene. Bare synd at det ikke er under noe dama vi er her for å se sitt eget materiale at jubelen bryter løs. Dette selv om alle skjønner hennes trang til å hylle sin nylig avdøde kollega.

Det uvanlig stillestående norske publikummet fikk ikke Madonna helt med seg før helt mot slutten av konserten. Det var først etter at hun for første gang i showet serverte dem noe annet enn den allerede overdoserte reinspikka R'n'B i hardtslående teckomiks, noe som hadde preget alt frem til tonene fra lationohiten «La Isla Bonita» fra 1986, dukket opp ved inngangen til innspurten.

Selv denne låten har ikke Madonnas DJ-venner helt klart å holde fingrene fra, men den ble heldigvis godt dempet ned i forhold til de fleste andre låtene, før den gled delikat over i de mer behagelige balkantonene til «Lela Pala Tute».

Best kontakt under ballade

Paradoksalt nok, med tanke på den enorme sceneriggen og det futuristiske sceneshowet, var det under gjennomføringen av den nedstrippa og nakne balladen «You Must Love Me» fra soundtracket til «Evita» at Madonna for første - og kanskje eneste gang - under det godt og vel to timer lange settet at hun virkelig oppnådde direkte kommunikasjon med sitt publikum.

«Like A Prayer» kom hun seg også helskinnet gjennom, men selv ikke her viste de 40 000 nordmennene til stede utagerende entusiasme for hva som skjedde på scenen, selv om det nærmet seg et slags klimaks mot slutten av låten.

Etter dette seilet Madonna inn til en langt mer vellykket finale, konstruert på ytterligere remikspop av det slaget som passer bedre på housepartys i mørke kjellerlokaler enn på et stort utendørs idrettsanlegg. Publikum kom riktig nok litt mer med mot slutten av konserten, men da var det for sent for Madonna å rette opp helhetsinntrykket av en konsert som fungerte langt bedre som sceneshow enn som en konsert.

Stor entertainer tross alt

Når det er sagt, så kan likevel ingen ta fra Madonna at hun fremstår som en ypperlig og særdeles sprek entertainer som runder 51 år om et par ukers tid. Hun virket dessuten langt mer opplagt enn hva som var tilfellet i Barcelona for en uke siden, og synes å ha fått ulykken i Marseille litt mer på avstand.

Tross alt dette, så føltes det underveis som om alle effektene og de tunge beatsene nærmest tok bort oppmerksomheten fra hovedpersonen Madonna, noe som neppe kan være helt meningen? På «lille» Valle Hovin kommer dette tydeligere frem enn på den enorme Olympiastadion i Spania, noe som svekker helhetsinntrykket noe til tross for at Madonna som sagt selv syntes å være mer opplagt enn hva hun var i Barcelona.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:12 Tiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08 Kripos bistår i drapssak i Bergen16:42 Teknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57 En av verdens rikeste er død15:54 Biff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32 Russlands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31 Kina trapper opp handelskrigen med USA15:22 Ber UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20 NHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20 Usikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06 Buss med skoleelever hang utfor veien14:50 Elleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45 Maars Johnsen nær overgang til RBK14:20 Fakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09 Død mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37 Henrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34 Isbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13 Putin varsler svar på USAs rakettest13:11 Irland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03 Ulvekull i nytt revir i Elverum13:02 – Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42 Malta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36 Tidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00 Godt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45 Ber leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37 Solskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35 Hareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32 Politiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12 WHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11 Ødegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47 Vil fjerne begrensning for apotek10:46 Salpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33 Jordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32 Forskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17 Aldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14 MDG mest fram på ny kommunemåling09:28 Abe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24 Nord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21 Norsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12 Erna Solberg avlyser dagens programposter09:10 Russisk opposisjonsleder løslatt09:10 Færre europeere flytter til Storbritannia08:36 Strømprisen har gått ned08:26 Regjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25 Viagra blir reseptfritt fra nyttår07:24 Sjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00 Vil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56 Kjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56 Bil i full fyr på E18 ved Mysen06:30 Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29 Gunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11 Fem omkom under konsert i Algerie05:56 Dette skjedde i natt05:53 Mørklagte forhandlinger om bompenger05:51 UD advarer nordmenn om feriefavoritt05:50 Dette skjer i dag05:03 Indonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56 Viktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54 Gebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21 YouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51 MDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30 Bolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist03:08 Ikke egentlig så dyrt med tidenes høyeste boligpriser02:38 Boligbyggingen i Norge nesten halvert i år02:32 Interpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia01:51 Tutta åpnet ett slag under par i Canada01:47 Oslo-politiet vil ikke si om de fulgte ordre om å kontakte moskeer01:06 Svensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36 Småbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28 Sjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20 Frp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10 Sagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41 Venstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39 Senterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31 Russisk robot bistår astronauter på ISS23:22 Spektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12 Størseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07 Spektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46 FCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35 Brasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32 Fem døde i lynnedslag i Polen22:07 Hissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56 FN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28 Kvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10 VG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59 Sør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45 Hjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36 Italias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen20:28 Rettssaken om Røkke-utpressing utsettes igjen20:24 Siv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger20:15 Ny måling: Velgerne flykter fra Ap og Høyre20:12 Orkla tilbakekaller kyllingrett20:08 Pentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død20:07 Valg 2019: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum møtes til duell i Lofoten20:02 Verdens raskeste mann i dopingtrøbbel19:05 Fem personer døde etter lynnedslag i Polen18:33 Mann alvorlig skadd i traktorulykke på Helgeland18:27 Fire frifunnet i narkosak – undercoveragenter kan ha framprovosert handlingen18:23 Macron mener det er for sent for en ny brexitavtale17:36 Norges U16-jenter i basketball til EM-semifinale
Siste nytt
17:12NorgeTiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08NorgeKripos bistår i drapssak i Bergen16:42Helse og livsstilTeknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57PengerEn av verdens rikeste er død15:54PengerBiff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32VerdenRusslands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31PengerKina trapper opp handelskrigen med USA15:22PolitikkBer UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20SportNHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20SportUsikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06NorgeBuss med skoleelever hang utfor veien14:50NorgeElleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45SportMaars Johnsen nær overgang til RBK14:20PengerFakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09NorgeDød mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37SportHenrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34NorgeIsbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13VerdenPutin varsler svar på USAs rakettest13:11VerdenIrland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03NorgeUlvekull i nytt revir i Elverum13:02Norge– Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42VerdenMalta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36PengerTidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00SportGodt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45PengerBer leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37SportSolskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35SportHareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32NorgePolitiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12Helse og livsstilWHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11SportØdegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47PengerVil fjerne begrensning for apotek10:46NorgeSalpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33VerdenJordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32Helse og livsstilForskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17PengerAldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14PolitikkMDG mest fram på ny kommunemåling09:28VerdenAbe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24VerdenNord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21VerdenNorsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12PolitikkErna Solberg avlyser dagens programposter09:10PolitikkRussisk opposisjonsleder løslatt09:10VerdenFærre europeere flytter til Storbritannia08:36PengerStrømprisen har gått ned08:26PolitikkRegjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25Helse og livsstilViagra blir reseptfritt fra nyttår07:24VerdenSjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00KulturVil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56PolitikkKjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56NorgeBil i full fyr på E18 ved Mysen06:30VerdenRapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29SportGunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11VerdenFem omkom under konsert i Algerie05:56NorgeDette skjedde i natt05:53PolitikkMørklagte forhandlinger om bompenger05:51ReiseUD advarer nordmenn om feriefavoritt05:50NorgeDette skjer i dag05:03VerdenIndonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56SportViktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54NorgeGebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21VerdenYouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51PolitikkMDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30VerdenBolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist03:08PengerIkke egentlig så dyrt med tidenes høyeste boligpriser02:38PengerBoligbyggingen i Norge nesten halvert i år02:32VerdenInterpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia01:51SportTutta åpnet ett slag under par i Canada01:47NorgeOslo-politiet vil ikke si om de fulgte ordre om å kontakte moskeer01:06VerdenSvensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36NorgeSmåbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28VerdenSjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20NorgeFrp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10SportSagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41PolitikkVenstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39NorgeSenterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31VerdenRussisk robot bistår astronauter på ISS23:22SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12SportStørseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46SportFCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35VerdenBrasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32VerdenFem døde i lynnedslag i Polen22:07Helse og livsstilHissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56VerdenFN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28VerdenKvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10KulturVG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59VerdenSør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45NorgeHjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36VerdenItalias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen20:28NorgeRettssaken om Røkke-utpressing utsettes igjen20:24PolitikkSiv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger20:15PolitikkNy måling: Velgerne flykter fra Ap og Høyre20:12Mat og drikkeOrkla tilbakekaller kyllingrett20:08VerdenPentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død20:07PolitikkValg 2019: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum møtes til duell i Lofoten20:02SportVerdens raskeste mann i dopingtrøbbel19:05VerdenFem personer døde etter lynnedslag i Polen18:33NorgeMann alvorlig skadd i traktorulykke på Helgeland18:27NorgeFire frifunnet i narkosak – undercoveragenter kan ha framprovosert handlingen18:23PolitikkMacron mener det er for sent for en ny brexitavtale17:36SportNorges U16-jenter i basketball til EM-semifinale
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus