Meny

Nytt smittetilfelle på Norway Cup

Til nå er to Norway Cup-spillere smittet av H1N1-viruset. Begge skal ha god allmenntilstand. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til nå har to Norway Cup-deltakere fått påvist svineinfluensa.

Fire spillere ble mandag testet for H1N1-viruset etter det første svineinfluensatilfellet på Norway Cup. Tirsdag ble det klart at én av de fire testede, ei jente fra Vestlandet, er smittet, opplyser Norway Cup-sekretariatet til NTB. Jenta har i tillegg testet positivt for kyssesyke.

I god form

– Vi har ikke sett noen andre smittetilfeller i spillergruppen hun tilhører. Smitten har en viss sammenheng med 4H-leiren på Vestlandet, sier ansvarlig lege Odd Arne Daljord ved feltsykehuset på Norway Cup.

Jenta er nå tatt ut av cupen, men skal være i god allmenntilstand. Arrangørene avviser at hun har blitt smittet av den kenyanske gutten som mandag testet positivt på Norway Cup.

Ikke smittet hverandre

– Disse har ikke hatt noe med hverandre å gjøre. Vi har ingen grunn til å tro at smitten kommer derfra, sier viseformann i Norway Cup, Terje Lund til NTB.

Han forteller at fire nye spillere nå er testet for influensaen. Resultatene vil foreligge onsdag.

– Når så mange mennesker samles på ett sted, ville det vært rart om ikke det ble meldt om smitte også her, sier han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus