Meny

Kongsvinger-drapet: - Den siktede kjente Lars Erik

SAVN: Flere personer har besøkt stedet hvor en mann ble funnet drept natt til søndag. Flere har tent lys, lagt igjen hilsener og blomster. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 30-årene fra Kongsvinger-området er siktet for drapet på Lars Erik Flem Andersen (18) på Kongsvinger natt til søndag. Den drepte og den siktede var i samme omgangskrets.

– Den siktede kjente Lars Erik. Vi vil understreke at etterforskningen er på svært tidlig stadium, og at vi ikke kan gå ut med ytterligere opplysninger om den siktede. Vi holder fortsatt alle muligheter åpne, sa politiadvokat Iren Johnsen Dahl på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Pågrepet etter avhør

Den siktede ble pågrepet rundt klokken 20.30 mandag kveld, etter at han var inne til avhør på Kongsvinger politistasjon. Han nekter all straffskyld.

– Han sier at han ikke har noe med dette å gjøre, forteller Johnsen Dahl til NTB.

Det er ennå ikke avgjort om den siktede vil bli begjært varetektsfengslet.

Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke den siktede for drapet og vil de kommende to dagene etterforske saken for å kartlegge omstendighetene rundt drapet.

– Vi kan foreløpig ikke utdype dette eller si noe om motiv. Det er flere av omstendighetene rundt hendelsen som tilsier at vi har pågrepet rett person, sier politiadvokaten.

Kartlegge omgangskrets

Politiet er fortsatt meget interessert i vitneobservasjoner fra hendelsen, samt opplysninger om Lars Erik Flem Andersen og hans omgangskrets av betydning.

– Vi vil vite mer om hvem Lars Erik var og hvem han var sammen med, sier Johnsen Dahl.

Derfor går politiet ut med at den avdøde den aktuelle kvelden var iført brun hettegenser, svarte treningsbokser og hvite og svarte joggesko. Han var 164 centimeter høy, spedbygd og hadde glattbarbert hode.

Skarpt drapsvåpen

Politiet mottok den foreløpige obduksjonsrapporten tirsdag. Dødsårsaken er ifølge rapporten stikkskader i avdødes overkropp, også hodet. Drapsvåpenet antas å være en kniv eller et lignende skarpkantet redskap.

18-åringen ble funnet drept utenfor en blokk i Langeland-området natt til søndag. De ytre skadene gjorde at politiet fant grunn til å etterforske saken som mulig drap. Tirsdag var drapsvåpenet fortsatt ikke funnet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus