Meny

Nytt tap for Telenor

Telenor fikk ikke medhold i retten tirsdag. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prosessen mot tvangssalg av Telenors Vimpelcom-aksjer fortsetter etter at en domstol i Moskva tirsdag avslo påstander om prosedyrefeil.

En domstol i Moskva avslo begjæringen fra Telenor East Invest AS om å underkjenne en ordre fra namsmannen som har overført til et statlig selskap oppdraget med å tvangsselge Telenors VimpelCom-aksjer.

– Avgjørelsen kommer ikke som noen overraskelse, men vi gir ikke opp prosessen med å stanse tvangssalget av aksjene, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til NTB. Han sier at Telenor må se begrunnelsen for avslaget før en eventuell anke blir vurdert.

Telenor mener det er blitt begått flere prosedyrefeil i forbindelse med overføringen av prosessen rundt et mulig tvangssalg fra namsmannen til et statlig eiendomsselskap, og de forsøker nå med alle legale midler å få stanset en gjennomføring av tvangssalget.

Grunnlaget for tvangssalget er at Telenor er dømt til å betale en erstatning på rundt 11 milliarder norske kroner til en minoritetsaksjonær i VimpelCom. Denne dommen er anket og skal behandles ved den øverste domstol i Sibir 30. september.

Det er Farimex Products, registrert på De britiske jomfruøyene, som eier tegningsretter tilsvarende to promille av aksjene i VimpelCom som er dømt til å motta en erstatning tilsvarende 11 milliarder kroner fordi Telenor motarbeidet ett av Vimpelcoms oppkjøp i Ukraina.

Telenor har aldri vært i tvil om at det er Vimpelcoms største aksjonær, den russiske Alfa-gruppen, som står bak rettsprosessen i Sibir. Alfa-sjef Mikhail Fridman har kategorisk benektet det. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus