Nytt tap for Telenor

Telenor fikk ikke medhold i retten tirsdag. Foto: Scanpix/Reuters.
Telenor fikk ikke medhold i retten tirsdag. Foto: Scanpix/Reuters.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pProsessen mot tvangssalg av Telenors Vimpelcom-aksjer fortsetter etter at en domstol i Moskva tirsdag avslo påstander om prosedyrefeil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En domstol i Moskva avslo begjæringen fra Telenor East Invest AS om å underkjenne en ordre fra namsmannen som har overført til et statlig selskap oppdraget med å tvangsselge Telenors VimpelCom-aksjer.

– Avgjørelsen kommer ikke som noen overraskelse, men vi gir ikke opp prosessen med å stanse tvangssalget av aksjene, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til NTB. Han sier at Telenor må se begrunnelsen for avslaget før en eventuell anke blir vurdert.

Telenor mener det er blitt begått flere prosedyrefeil i forbindelse med overføringen av prosessen rundt et mulig tvangssalg fra namsmannen til et statlig eiendomsselskap, og de forsøker nå med alle legale midler å få stanset en gjennomføring av tvangssalget.

Grunnlaget for tvangssalget er at Telenor er dømt til å betale en erstatning på rundt 11 milliarder norske kroner til en minoritetsaksjonær i VimpelCom. Denne dommen er anket og skal behandles ved den øverste domstol i Sibir 30. september.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Farimex Products, registrert på De britiske jomfruøyene, som eier tegningsretter tilsvarende to promille av aksjene i VimpelCom som er dømt til å motta en erstatning tilsvarende 11 milliarder kroner fordi Telenor motarbeidet ett av Vimpelcoms oppkjøp i Ukraina.

Telenor har aldri vært i tvil om at det er Vimpelcoms største aksjonær, den russiske Alfa-gruppen, som står bak rettsprosessen i Sibir. Alfa-sjef Mikhail Fridman har kategorisk benektet det. (©NTB)