Meny

Får skryt av Michael Moore

Får skryt av Michael Moore

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokumentarist Michael Moore lar seg fascinere av «DeUsynlige».

Erik Poppes «DeUsynlige» er en av åpningsfilmene når Michael Moore arrangerer sin egen filmfestival denne uken.

Moore er ikke tilbakeholden i sin berømmelse av Poppe i filmprogrammet.

«En sjelden gang kommer en film så vakkert laget, så perfekt unnfanget og utført, at det fyller deg med glede bare å se den. Det er tilfelle med denne utrolige filmen fra Erik Poppe,» skriver Moore.

Det er dokumentaristen selv som håndplukker filmene som vises under Traverse Filmfestival i Michigan. Poppe er selv til stede, og bortsett fra et par billetter til siste visning er alle billettene til filmvisningene av «deUsynlige» solgt.

«De Usynlige» som kom ut i Norge i fjor, har fått tittelen «Troubled water» på engelsk.

Filmen vant tidligere i år norske kritikeres utmerkelse for fjorårets film. I 2008 vant filmen publikumsprisen og juryens pris under Hamptons International Filmfestival utenfor New York.

Michael Moore har blitt en av verdens mest kjente dokumentarfilmskaper gjennom filmer som «Bowling for Columbine» og «Farenheit 9/11» . Han har vunnet både Oscar og Gullpalmen i Cannes for dokumentarene sine.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus