- Godt forberedt på influensapandemien

<pForsvaret er godt forberedt på influensapandemien når ferske soldater begynner på rekruttskolen, mener oberstløytnant Jan Vidar Nielsen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oberstløytnant Jan Vidar Nielsen, mener Forsvaret har gode rutiner for rekruttene. Foto: ForsvaretOberstløytnant Jan Vidar Nielsen, mener Forsvaret har gode rutiner for rekruttene. Foto: Forsvaret

Forsvaret tar forhåndsregler for å unngå H1N1-smitte allerede på første innrykk, ved at rekruttene får et skjema med informasjon om influensaen og forebygging. De må også svare på spørsmål om eventuelle symptomer og reisevirksomhet.

Hvis man mistenker smitte vil rekruttene bli undersøkt av lege. Rekrutten vil bli holdt tilbake og eventuelt sendt hjem til prøveresultatene er klare.

– De planlagte rutinene er satt i gang, og vi høster erfaringer for å se om det er noe vi trenger å justere, kommenterer Nielsen som er sjef for Forsvarets allmennhelsetjeneste, på Forsvarets sanitets nettsider.

Han tror ikke man vil få tilfeller av H1N1-smitte nå, men avviser ikke at det kan skje ved fremtidige innrykk.

Til nå er rundt 250 personer bekreftet smittet av svineinfluensa i Norge, men helsedirektør Bjørn-Inge Larsen opplyste i går at smitten vil begynne å spre seg langt raskere i løpet av kort tid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus