– Jackson fikk dødelig dose propofol

DØDELIG DOSE: Michael Jackson skal ifølge en ikke-navngitt polititjenestemann ha fått en dose propofol av sin private lege Conrad Murray (t.v.) samme dag som han døde. Legen etterforskes nå for uaktsomt drap, men har ikke status som mistenkt. (Foto: Scanpix, Montasje: ABC Nyheter)
DØDELIG DOSE: Michael Jackson skal ifølge en ikke-navngitt polititjenestemann ha fått en dose propofol av sin private lege Conrad Murray (t.v.) samme dag som han døde. Legen etterforskes nå for uaktsomt drap, men har ikke status som mistenkt. (Foto: Scanpix, Montasje: ABC Nyheter)

<pMichael Jacksons private lege ga artisten en dødelig dose av anestesimiddelet propofol, mener politiet i Los Angeles.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer om Michael Jackson

* Født 29. august 1958 i Indiana i USA. Var nummer sju i rekken av ni søsken.

* Begynte karrieren som medlem av gruppen Jackson 5 på 1960-tallet. * Det store gjennombruddet som soloartist kom med albumet «Off the Wall» i 1979. I 1982 fulgte klassikeren «Thriller».

* I 1991 kom albumet «Dangerous». Jackson hadde på denne tiden trukket seg mer og mer tilbake fra offentligheten.

* I november 2003 ble Jackson fengslet, mistenkt for seksuelt misbruk av barn. I 2005 endte rettssaken mot ham med full frifinnelse.

* Sommeren 2009 hadde han planlagt en stor comebackturné.

* Døde 25. juni av årsaker som ennå ikke er offisielt fastslått.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Jackson fikk en dose propofol av sin private lege Conrad Murray samme dag som han døde, sier en ikke navngitt polititjenestemann til det amerikanske nyhetsbyrået AP.

51 år gamle Murray var sammen med Jackson da stjernen døde av hjertestans 25. juni i år. Legen etterforskes nå for uaktsomt drap, men politiet har hittil avstått fra å omtale ham som mistenkt.

Jacksons soverom var utstyrt med oksygentanker og utstyr for intravenøs innsprøytning, og Murray skal ha gitt Jackson propofol intravenøst, sier politikilden.

Sovemiddel

Jackson skal jevnlig ha fått propofol, et sovemiddel politiet tror han brukte de to siste årene. Hver gang Jackson ønsket å sove, ga Murray ham propofol intravenøst. Når Jackson ønsket å våkne, stanset Murray tilførselen, forteller politikilden.

Murrays advokat sier legen verken skrev ut resept på eller ga noe til Michael Jackson som kunne ha tatt livet av ham.

– Vi kommer ikke til å kommentere rykter, men slike saker har en tendens til å ebbe ut når alle fakta kommer på bordet. Jeg er sikker på at dette også gjelder i denne saken, sier advokat Edward Chernoff.

Murray ble Jacksons personlige lege i mai og skulle følge ham på den planlagte Europa-turneen i sommer.

Rettsmedisinerne har fortsatt ikke lagt fram rapporten fra obduksjonen av Jackson, men ifølge polititjenestemannen legger etterforskerne til grunn at artisten fikk hjertestans som følge av en overdose propofol.

Varmt og rotete

Det hersket det reneste kaos i Jacksons hjem da politiet ankom stedet den dagen han døde. Den øverste etasjen var stengt for alle andre enn Michael Jackson, barna hans og Murray.

Soverommet var et eneste rot med gjenstander som tilsynelatende var kastet vilkårlig omkring, og 20 håndskrevne notater hang klistret på veggene.

På popkongens seng fant politiet en porselensdukke ikledd en kjole. Det skal også ha vært kvelende varmt i etasjen, og varmeanlegget og ovnene var skrudd på fullt.

Årsaken var angivelig at Jackson stadig klaget over at han frøs. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus