De tre siktede i Fredrikstad løslates

<pDe tre mennene som er siktet i saken der en 52 år gammel mann døde etter en krangel på Lahellemoen i Fredrikstad, ble mandag formiddag løslatt av politiet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre mennene på 18, 20 og 27 år er siktet for legemsfornærmelse med skadefølge, men ble mandag formiddag løslatt fra varetektsfengsling.

De tre gikk natt til søndag hjem fra byen forbi 52-åringens bolig, da den nå avdøde mannen kom ut og beskyldte de tre for å ha knust vindusruten hans.

– Ruten skal ha blitt knust tidligere i sommer, og det hele var ukjent for de tre mennene, sier politiadvokat John Øyvind Skarpeid til NTB.

52-åringen skal ha truet de tre med en ladd pistol og flere kniver, da tre tok rundt den 52-åringen og ramlet i bakken. Den avdøde fikk en hodeskade i fallet.

– De tre siktede ringte deretter politiet, og en ambulanse kom til stedet for å sende 52-åringen til sykehus for en sjekk. Han var da ved bevissthet og blødde litt fra et sår i pannen. Han gikk selv bort til ambulansen, sier politiadvokaten.

Skadene forverret seg på sykehuset, og mannen ble overført til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Ved 14-tiden søndag ble mannen erklært død.

Politiet vil fortsette å etterforske saken for å avklare om de siktede vil bli straffeforfulgt, eller om de har handlet i selvforsvar.

– Vi har nå nok bevis til å løslate de tre, men vi venter ennå på obduksjonsrapporten og kan ikke slå fast dødsårsak før vi har resultatet av den, sier Skarpeid. (©NTB)

Personvernpolicy