Reddet fra leken delfin

KJENDIS: Delfinen Moko har blitt lokalkjendis utenfor Mahia-stranda i New Zealand. Her i et arkivfoto. Foto: Scanpix/AP.
KJENDIS: Delfinen Moko har blitt lokalkjendis utenfor Mahia-stranda i New Zealand. Her i et arkivfoto. Foto: Scanpix/AP.

<pEn kvinnelig svømmer i New Zealand måtte reddes fra sjøen da en svært leken delfin nektet henne å komme til land.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den utmattede kvinnen klynget seg til en bøye utenfor Mahia-stranden øst på North Island. Delfinen svømte rundt henne og hindret henne fra å komme til land, melder Gisborne Herald.

Kvinnen, som ikke ønsker å navngis, sier likevel det ikke var noe skummelt med oppførselen til delfinen Moko, som har blitt en lokal kjendis siden den begynte å frekventere farvannet rundt stranden for to år siden.

Delfinen oppsøker jevnlig svømmere og folk i båter for å leke med dem.

- Jeg har tilbrakt mye tid med å svømme med Moko, og jeg er en habil svømmer. Så først var jeg ikke bekymret, sier kvinnen.

- Vi lekte en stund, men da jeg ville svømme tilbake ville han bare fortsette å leke. Jeg ble utslitt og begynte å få panikk. Det faktum at jeg var ute i havet med et vilt dyr uten mennesker rundt begynte å synke inn, så jeg følte meg temmelig sårbar.

Folk på stranden hørte kvinnens skrik om hjelp, og tok en robåt for å redde henne.

- Da vi kom ut dit klynget hun seg til en bøye og var iskald, sier den lokale bareieren Juanita Symes om kvinnen, som hadde på seg en våtdrakt mot vinterkulda.

- Hun var helt utslitt. Hvis vi hadde latt henne være der lenger ville hun ha gått tom for energi.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus