Flyhjul falt av

Arkivfoto: Et Virgin Blue-fly ankommer flyplassen i Sydney etter jomfruturen. Forhjulet på et Boeing 737 tilhørende billigflyselskapet falt av lørdag. Foto: Scanpix/EPA.
Arkivfoto: Et Virgin Blue-fly ankommer flyplassen i Sydney etter jomfruturen. Forhjulet på et Boeing 737 tilhørende billigflyselskapet falt av lørdag. Foto: Scanpix/EPA.

<pDet australske billigflyselskapet Virgin Blue har stanset bruken av sine Boeing 737-fly etter at et hjul falt av like før avgang.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen ble skadet i hendelsen på Melbourne-flyplassen lørdag. Flyet som mistet hjulet var i ferd med å ta av på vei til Sydney, ifølge det australske byrået for transportsikkerhet.

- Akslingen mellom de to hjulene er ødelagt, og dette har fått det høyre forhjulet til å falle av, sier en talsmann for byrået.

- Jeg forstår at Virgin Blue som en sikkerhetsforanstaltning har inspisert sine fly.

Foreningen for australske luftfartsingeniører uttaler at hendelsen, som nå granskes av sikkerhetskontrollører, kunne blitt katastrofal.

- I dette tilfellet hadde vi flaks med at hendelsen skjedde på bakken. Om hjulet hadde falt av i lufta kunne hele flyet gått tapt, sier foreningens sekretær Steve Purvinashe.

- Dersom det ikke blir gjort noe, vil fremtidige hendelser kunne bli langt mer alvorlige.

Virgin Blues sjef Brett Godfrey sier selskapets inspeksjoner ikke har påvist noen problemer. Selskapet har 53 Boeing 737 og Embraerfly, ifølge nettstedet.

Godfrey beskriver hendelsen i helgen som et «avvik», og sier hjulproblemet har blitt meldt mindre enn et halvt dusin ganger i løpet av 737-flyets 4000 flygninger på verdensbasis.

- Det var ingen rust, ingen sprekker, ingen slitasje på disse, sier han til Australian Broadcasting Corporation.

- Så på dette tidligere stadiet (…) tror vi det var et avvik, men det har bestemt ikke noe å gjøre med vårt vedlikehold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus