Far dømt for religionstvang

<pEn 40-årig mann er i Oslo tingrett dømt til fengsel for grov psykisk og fysisk familievold. Blant annet skal han ha krevd at datteren ble muslim.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40-åringen, som er fra Midtøsten, er dømt til fengsel i ett år og fire måneder. Ofrene er en norsk kvinne mannen var gift med og hennes datter, som nå er tenåring. Det er en felles datter paret fikk i 2006 som mannen skal ha krevd at ble muslim, skriver Dagbladet.

– Det er ikke plass til vår datter i denne verden om hun ikke vokser opp som muslim, skal faren ha sagt, ifølge dommen.

Mannen må betale 90.000 kroner til ekskonas datter for psykisk og fysisk mishandling. Ekskona skal få 70.000 kroner i oppreisning. Dommen omfatter mishandling fra 2005-2007, men volden skal ha pågått siden 1995.

Forholdene rundt den yngste datteren er ikke tatt med i hovedtiltalen, men er nevnt i underpunkter og var klart skjerpende, ifølge dommerne. Yngstedatteren var til stede under voldsepisodene og ble omtalt i truslene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus