Nå kommer melk med brus - igjen

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com og Miriam Schjetlein
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com og Miriam Schjetlein

<pMelk som bobler av kullsyre er Coca Colas nye bidrag på leskedrikk-fronten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drikken som nå er i salg i utvalgte butikker i New York, består av skummetmelk, vann med kullsyre, sukker og fruktsmak. Ifølge Coca Cola smaker drikken som «en bursdagsfest for isbjørner». Drikken, som klinger navnet «Vio», kommer i smakene fersken/mango, «bær», sitrus og tropisk.


- Den smaker mest melk, og er litt kremaktig i konsistensen. Den virket ikke så veldig søt før man hadde drukket nesten hele boksen, forteller en smakstester fra BevNET.com til Times Online. BevNEt er en test- og nyhetsside for leskedrikkindustrien.


På tross av melkeinnholdet er dette ingen sunn drikk. Hver boks er på 2,5 dl, og inneholder 26 gram sukker.


«Vio» vil bli sendt ut på verdensmarkedet, om den blir en suksess i New York. Men det spørs om verden er moden for en slik drikk. I 2003 lanserte selskapet Britvic leskedrikken «Tango Strange Soda», bestående av nettopp melk og brus. Selskapet brukte mange millioner på markedsføringen, men måtte legge ned produksjonen etter bare ett år, da drikken solgte katastrofalt dårlig.


Det svenske meieriet Arla forsøkte seg også for et par år siden på en melke-brus-drikk. Leskedrikken bestod av yoghurt og brus og ble testet på det danske markedet.

- Kombinasjonen av brus og meierismak fikk forbrukerne til å vende både munnvikene og tommelfingeren kraftig ned, forteller Theis Brøgger fra Arla til den danske avisa Politiken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus