Meny

Boksemester skutt og drept

DREPT: Bokseren Vernon Forrest ble skutt og drept på en bensinstasjon i Atlanta lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vernon Forrest, tidligere verdensmester i boksing, døde i hjembyen Atlanta lørdag.

Vernon Forrest (38) ble skutt og drept under et ransforsøk lørdag kveld, melder Reuters.

Ifølge Atlanta-politiet døde bokseren etter å ha blitt skutt gjentatte ganger i ryggen på kloss hold.

Trakk våpen

Forrest hadde stoppet på en bensinstasjon i sin Jaguar da han ble utsatt for et væpnet ran. Øyenvitner har forklart til politiet at to bevæpnede menn skal ha gått bort til bokseren og krevd at han skulle gi fra seg nøkkelen til bilen. Forrest skal ha reagert med å trekke våpen mot mennene, og ble deretter skutt idet han forsøkte å rømme fra stedet.

- Han ble truffet av flere skudd fra et halvautomatisk våpen og han døde på stedet, sier en talskvinne i Atlanta-politiet til CNN.

Imponerende merittliste

I bokseringen gikk 38-åringen under kallenavnet «Huggormen».

Han ble olympisk mester som amatør i 1992, og gikk over til profesjonell boksing året etter. Forrest ble verdensmester i flere år for flere bokseorganisasjoner.

Han var best kjent for å ha beseiret WBC weltervekt-mester Shane Mosley i 2001. Mosley var da regnet for å være blant de beste bokserne gjennom tidene uansett vektklasse. Et halvt år senere forsvarte Forrest tittelen da han igjen beseiret Mosley.

I 2007 vant han sin siste verdensmestertittel i lett middelvekt.

Markerte seg utenfor ringen

38-åringen markerte seg også utenfor bokseringen gjennom ulike humanitære prosjekter for fattige og handikappede i Atlanta. Blant annet var en grunnleggeren bak Destiny's Child, en organisasjon som bidro med husly for vanskeligstilte handikappede i Atlanta.

- Dette er en enorm tragedie. Forrest var en omsorgsfull person og en hengiven far. Han ble offer for blind vold, sier bokserens promotor Gary Shaw til Miami Herald.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus