Meny

Cruiseskip krasjet med sjelden hval

SATT FAST: En død finnhval satt fast på baugen av et cruiseskip som la til kai i Vancouver. Det sjeldne dyret skal nå obduseres. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21 meter lang hval satt fast i baugen da cruiseskip la til kai.

Det var da skipet Sapphire Princess la til ved Port of Vancouver i Canada at den sjeldne finnhvalen ble oppdaget, melder BBC.

Curiseselskapet hevder selv å ha strenge tiltak for å unngå hvaler, blant annet å endre kurs og redusere hastigheten når man oppdager at det er hvaler i et område.

Det er uklart når og hvordan den 21 meter lange og 70 tonn tunge hvalen satt seg fast.

Turistene på skipet fulgte med da den døde hvalen ble undersøkt av ansatte ved Fiskeridepartementet. Hvalen skal nå obduseres for å finne ut om den var død eller levende da den krasjet med skipet. Obduksjonen vil også gi nyttig informasjon om den sjeldne hvalarten, ifølge en ansatt ved departementet:

- Vi vet ikke mye om finnhvalen. De kalles havets mynde, fordi de er raske og vanligvis bare sklir forbi. Obduksjonen vil være ekstremt nyttig i forhold til forskning og undervisning, sier Paul Cottrell til avisa Vancouer Star.

Ifølge avisa ble to tauebåter brukt for å fjerne den store hvalen fra cruiseskipet.

Finnhvalen veide 70 tonn og var 21 meter lang. (Foto: Scanpix)Finnhvalen veide 70 tonn og var 21 meter lang. (Foto: Scanpix)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus