Meny

Krever mer av folket

Cubas president Raúl Castro tok til orde for økt produktivitet i landbruket da han holdt tale under feiringen av revolusjonsdagen søndag. Feiringen er lagt til årsdagen for angrepet på militærforlegningen Moncada i Santiago de Cuba den 26. juli 1953. Foto: REUTERS / Enrique De La Osa / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cubas president Raúl Castro ber sine landsmenn om å jobbe hardere.

– Vi bruker flere hundre milliarder av dollar – og jeg overdriver ikke – på import, klaget Castro da han holdt tale under feiringen av revolusjonsdagen på Cuba søndag.

Øystaten importerer i dag rundt 60 prosent av sitt forbruk av matvarer. For å få ned denne andelen forsøker cubanske styresmakter nå å få folk til å dyrke jord som ligger brakk.

– Jorda er her, cubanerne er her, la oss se om vi arbeider eller ei, om vi produserer eller ei, om vi holder våre løfter eller ei, sa Castro mens han hamret på podiet.

– Det hjelper ikke å rope slagord som «Hjemlandet eller døden», «Ned med imperialismen» og «Blokaden skader oss». Jorda er her, den bare venter på en arbeidsinnsats fra vår side, sa presidenten.

Castro varslet samtidig at statsbudsjettet nok en gang må strammes inn som følge av problemene i verdensøkonomien. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus