Viking ydmyket jumboen

KNUSTE LYN: Vidar Nisja scoret to av målene da Viking banket Lyn 5-2. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix

<pViking vartet opp med festfotball og praktscoringer da eliteseriejumbo Lyn Oslo ble slått 5-2 søndag. </p

For Viking-fansen ble det en gledelig kveld i Stavanger, men for dem som holder med Lyn kunne det ikke ha blitt langt verre. Klubben er desidert sist i eliteserien og fikk juling i oljebyen søndag.

– Situasjonen er i utgangspunktet ikke mer alvorlig nå enn før denne kampen. Vi innser at vi kan rykke ned, men vi må stå sammen og jobbe hardt, sa Lyn-trener Kent Bergersen.

– Vi jobbet bra i dag, men det hjelper ikke når vi gjør så mange individuelle feil bakover på banen, la Bergersen til.

Målfest

Målfesten i Stavanger ble åpnet etter et kvarters spill. Birkir Bjarnason kombinerte flott med Alexander Ødegaard på venstrekanten, satte full fart og lurte seg forbi ikke mindre enn tre Lyn-spillere før han lobbet ballen forbi en utrustende Kenny Stamatopoulos.

Etter en snau halvtime viste Diego Guastavino at han ikke hører hjemme på Lyns reservelag. Teknikeren rundet Tomasz Sokolowski og skjøt ballen i mål fra 16 meters hold, men få minutter seinere var Viking igjen i føringen. Vidar Nisja ordnet ledelse fra en retur.

Like etter var det duket for nok en perle. Ødegaard fikk en pasning i bakrommet fra Børre Steenslid, lurte to Lyn-forsvarere med en skuddfinte og satte ballen knallhardt i nettet.

Passivt forsvarsspill

Målkalaset fortsatte også etter pausen. Vidar Nisja ble tomålsscorer da han utnyttet Lyns passivitet i egen 16-meter, og ti minutter senere ble også Guastavino tomålsscorer.

Han var både dyktig og heldig da han spilte vegg med Davy Claude Angan, tråklet seg gjennom Vikings forsvar og satte ballen kontrollert forbi Thomas Myhre. Dermed ga han bortelaget et ørlite håp om poeng.

André Danielsen slukket det håpet og satte punktum med et fantastisk langskudd ett minutt før slutt. Dermed gikk Lyn glipp av en etterlengtet opptur etter en sommer preget av økonomiske problemer og utenomsportslig oppmerksomhet. Viking på sin side fikk en drømmestart på høsten og kan nå begynne å rette blikket oppover på tabellen.

– Veldig effektivt og flotte scoringer. Jeg er glad på vegne av spillerne og publikum som får nok en god hjemmekamp. Det er viktig med en god start på høstsesongen, sa Viking-trener Uwe Rösler. (©NTB)