Ineffektive Molde snytt for seier

DUELL: Moldespiller Mattias Mostrøm i duell med Martin Jensen under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Molde på Komplett.no Arena i Sandefjord søndag.<br>Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
DUELL: Moldespiller Mattias Mostrøm i duell med Martin Jensen under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Molde på Komplett.no Arena i Sandefjord søndag.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX

<pTabelltoer Molde styrte det meste av banespillet, men måtte gjøre vendereis med skuffende 1-1 i bortekampen mot Sandefjord søndag</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aller bakerst hos Sandefjord sto Espen Bugge Pettersen en glimrende kamp mellom stengene. Frustrerte og ineffektive Molde-spillere gjorde alt riktig, bortsett fra i det siste og avgjørende trekket.

Pettersen var reaksjonssterk og stoppet en rekke sjanser.

– Det var en av de beste kampene jeg har spilt i år. Det er gøy å ha mye å gjøre, så lenge jeg tar så å si alt, sa Pettersen til NTB. Han er fortsatt i landslagsdiskusjonen foran det neste uttaket som blir foretatt allerede tirsdag.

– Pettersen blomstrer om dagen, sa Sandefjord-trener Patrick Walker som mente at de i perioder måtte tåle rett og slett å bli utspilt.

– Men vi jobbet kollektivt og kom tilbake, sa han.

Massivt Molde-press

Etter massivt Molde-press i hele første omgang, var det fortsatt målløst til tross for stormløp fra Mame Biram Diouf og Pape Pate Diouf. De fikk mange, gode innlegg fra en av ligaens beste «servitører», den for dagen svært gode Magne Hoseth.

Etter ti minutter av annen omgang, hadde Mame Biram Diouf en kjempesjanse etter en svak klarering av Alexander Gabrielsen, men heller ikke da lyktes det for Molde-spissen.

Sandefjord hadde noen spede målsjanser, men det som kom ble effektivt stoppet av Moldes gode midtstoppere Christian Steen og Vegard Forren.

To kjappe scoringer

Etter 73 minutters spill kom den første scoringen, og da på hjemmelagets første virkelig store mulighet. Fenan Selcinovic dro seg fri fra Daniel Berg Hestad og plasserte ballen iskaldt i vinkelen bak Jan Kjell Larsen i Molde-målet.

Under ett minutt senere svarte Molde med en scoring av innbytter José Mota. Han kranglet ballen over streken fra et par meters hold etter en retur på et skudd fra Mame Biram Diouf.

Feberredning

Den siste sjansen til å avgjøre for gjestene fikk Magne Hoseth på overtid, men enda en feberredning fra Pettersen reddet det ene poenget for Sandefjord.

Molde-trener Kjell Jonevret var brukbart fornøyd, men mente de sløste med sjansene.

– Uavgjort på bortebane må vi likevel tåle fra tid til annen, sa Jonevret.

– Ser vi på sjansestatistikken, er det normalt en kamp vi vinner 3-0, sa Moldes svenske trener.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus