Tre pågrepet etter kidnapping

Illustrasjonsbilde: Scanpix
Illustrasjonsbilde: Scanpix

<pTil sammen tre personer ble søndag pågrepet i forbindelse med bortføringen av en 19 år gammel mann i Telemark.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De tre mistenkte er pågrepet for blant annet frihetsberøvelse, trusler og vold. De vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag, sier politiadvokat Odd Skei Kostveit i Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Det var klokken 22 lørdag kveld at politiet fikk melding om bortføringen av den 19 år gamle mannen fra Bamble. Ifølge politiet ble det framsatt krav om et mindre pengebeløp i løsepenger for 19-åringen. Overlevering ble avtalt på Ulefoss, der bortførerne fikk penger og 19-åringen ble løslatt.

Kolliderte

Politiet etterlyste en Mercedes som ble benyttet i forbindelse med bortføringen, og satte i gang leting etter de antatte gjerningspersonene på 23 og 27 år.

– Cirka klokken 3.30 kolliderte de to mistenktes bil med en sivil politibil som var satt opp som sperrepost på riksvei 36 på Fensmyra utenfor Ulefoss. To personer ble fraktet med ambulanse til Sykehuset Telemark, opplyser politiadvokat Torunn Fossli Sæthre i Telemark politidistrikt i en pressemelding.

Spesialenheten

Ingen politifolk ble skadd. Spesialenheten for politisaker ble rutinemessig varslet og vil etterforske sammenstøtet med politibilen.

Både 19-åringen og de to mistenkte er kjent av politiet fra før. 19-åringen som ble bortført, ble sendt til legevakten for sjekk.

Den tredje personen i saken, en 35 år gammel mann, ble pågrepet i en separat aksjon senere søndag i Herre like utenfor Ski i Telemark.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus