Vil opprette grenseleir

onduras' styrtede president Manuel Zelaya snakker til sine tilhengere i grensebyen Las Manos i Nicaragua lørdag. Han returnerte til grensa lørdag ettermiddag, men forsøkte ikke å ta seg inn i hjemlandet. Foto: REUTERS/Daniel LeClair/ SCANPIX
onduras' styrtede president Manuel Zelaya snakker til sine tilhengere i grensebyen Las Manos i Nicaragua lørdag. Han returnerte til grensa lørdag ettermiddag, men forsøkte ikke å ta seg inn i hjemlandet. Foto: REUTERS/Daniel LeClair/ SCANPIX

<pHonduras’ styrtede president Manuel Zelaya forsøker å øke presset på kuppmakerne og vil opprette en leir ved grensa til Honduras. Samtidig kritiserer han USA.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter kryssingen inn i Honduras fredag, der Zelaya tilbrakte en halv time, reiste Zelaya tilbake til Nicaragua. Lørdag kveld dro han igjen til grensa. Gjennom en megafon fortalte han sine tilhengere at han vil sette opp en leir ved grensa til hjemlandet, og han krevde også at familien hans i Honduras får lov til å besøke ham.

– Vi kommer til å bli her i ettermiddag, i kveld og i morgen, sa han til tilhengerne og journalister som har fulgt hans forsøk på å returnere til Honduras.

Zelaya ble styrtet i et militærkupp 28. juni og deretter deportert til Costa Rica. Beslutningen om å trosse de militære og vende tilbake til fots, var ikke noe godt bidrag til løsning av konflikten, mener USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Hun beskrev grensepasseringen fredag som dumdristig.

– Hun må få korrekt informasjon slik at hun innser hva som skjer i Honduras, og hun burde klage på kupplederne, ikke på det heroiske folket som følger meg, sier Zelaya.

Han mener Washington bør innføre strenge sanksjoner overfor Honduras.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus