Meny

19-åring bortført

Ilustrasjonsbilde

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19 år gammel mann ble lørdag kveld kidnappet av to personer i Telemark. De to ble skadd da de kjørte inn i en politibil utenfor Ulefoss.

Det var klokken 22 lørdag kveld at politiet fikk melding om bortføringen av den 19 år gamle mannen fra sitt hjem i Bamble. Politiet etterlyste en Mercedes som ble benyttet i forbindelse med bortføringen, og satte i gang leting etter de antatte gjerningspersonene.

– Cirka klokken 3.30 kolliderte de to mistenktes bil med en sivil politibil som var satt opp som sperrepost på riksvei 36 på Fensmyra utenfor Ulefoss. To personer ble fraktet med ambulanse til Sykehuset Telemark, opplyser politiadvokat Torunn Fossli Sæthre i Telemark politidistrikt i en pressemelding.

Blir avhørt

Ingen politifolk ble skadd. De to mistenkte er kjent fra politiet fra før, og vil bli avhørt så raskt som mulig og pågrepet så snart de får forlate sykehuset.

Den 19 år gamle mannen som ble bortført, er også kjent av politiet fra før. Han ble framstilt for legevakten for sjekk, og satt søndag morgen i avhør hos politiet.

Ifølge politiet ble det framsatt krav om et mindre pengebeløp i løsepenger for 19-åringen. Overlevering ble avtalt på Ulefoss, der bortførerne fikk penger og 19-åringen ble løslatt. Politiet var da på stedet, og så gjerningspersonene kjøre bort.

Gjeld

– Politiet har nå iverksatt etterforskning av bakgrunnen for kidnappingen. Det skal være tale om innkreving av gjeld, uten at politiet kan gi noen opplysninger om hva slags gjeld det dreier seg om, opplyser Sæthre.

Politiet fortsetter søndag etterforskning med avhør, tekniske og taktiske undersøkelser. Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet og vil etterforske sammenstøtet med politibilen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus