Rigger for Madonna

REISER SEG: På den scenen står Madonna tirsdag. Foto: Scanpix
REISER SEG: På den scenen står Madonna tirsdag. Foto: Scanpix

<pPå Valle Hovin rigges nå den gigantiske scenen som skal stå klar til Madonnas ankomst tirsdag kvel</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til et britisk team på 25, bistår rundt 50 norske riggere med å reise scenen.

– Scenen er 65 meter bred, 25 meter dyp og 25 meter høy, sier prosjektdirektør Christian Schøyen i Live Nation, selskapet som har ansvaret for konsertene på Valle Hovin.

Under riggingen av scenen før Madonnas konsert i Marseille for snaue 14 dager siden gikk det fryktelig galt. Scenen kollapset, to arbeidere mistet livet og flere ble skadd. En sjokkert Madonna avlyste konserten i den franske byen, men resten av turneen går sin gang.

Ikke ekstratiltak

Schøyen sier at det ikke settes inn noen ekstra sikkerhetstiltak under riggingen i Oslo.

– Vi vet ennå ikke hva som forårsaket ulykken i Frankrike. Det er vanskelig å sette fingeren på en spesiell ting, og slå fast at det var årsaken. Under riggingen her i Oslo følger vi malen som er utarbeidet til punkt og prikke. Vi følger selvfølgelig også norsk arbeidsmiljølov, sier Schøyen.

Under selve konserten er det gjort tiltak for å unngå unødvendig press foran scenen.

– For at ikke trykket foran scenen skal bli for stort er det laget en innhegning foran scenen, der kun et visst antall personer som har spesielle armbånd slipper inn, sier Schøyen til NTB.

Privatfly

Den 50 år gamle popdronningen kommer til Oslo i privatfly og drar trolig hjem til London mellom de to konsertene hun skal holde tirsdag og torsdag. Det er første gang hun opptrer i Norge.

– Madonna har et eget team rundt seg, så vi er ikke involvert i hva hun skal gjøre utenom konsertene. Slik det ser ut nå, drar hun hjem i eget fly mellom konsertene, men ting kan jo endre seg. Kanskje velger Madonna å ta en dag i Oslo. Da legger vi til rette for det, sier Schøyen.

VG skriver at popdronningen opprinnelig hadde tenkt å tilbringe fem dager i Oslo. Hun hadde reservert flere rom på Grand Hotel, blant annet stjernesuiten Christian Radich. Men for en drøy uke siden skal rommene ha blitt avbestilt.

Madonna har med seg et stort team rundt på sin Sticky & Sweet-turné. Ifølge Aften består teamet av 140 personer, blant dem er både massør, trener og to kokker.

Innbringende

Madonnas «Sticky & Sweet»-turné startet i fjor. Da besøkte popdronningen 58 byer og ble sett av drøye 2,4 millioner fans. Hun solgte billetter for 1,8 milliarder kroner, skriver Aften. Turneen er allerede historiens mest innbringende for en soloartist.

4. juli i år gjenåpnet turneen i London. Da hennes første konsert ble annonsert i Oslo tok det 34 minutter før alle de 40.000 billettene ble solgt.

Til fansens store glede sa Madonna ja til en ekstrakonsert. Dermed blir det to konserter på Valle Hovin i Oslo, før sirkuset beveger seg videre til Tallinn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus