Fantastisk Start-comeback

Starts Cristian Bolanos og Petter Bruer Hanssen under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Stabæk på Sør Arena i Kristiansand lørdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

<pStabæk så ut til å ha full kontroll mot Start i Kristiansand med fire minutter igjen på klokken. 60 sekunder senere var imidlertid 0-2 blitt til 2-2. </p

START-STABÆK 2-2:

Det var en utrolig kamputvikling på Sør Arena etter at Start var klart best i første halvdel, mens Stabæk skapte mest etter hvilen.

Etter 46 minutter ordnet innbytter Thomas Rogne 1-0 fra en corner, før en annen innbytter, Palmi Palmason, doblet ledelsen for Stabæk kvarteret før full tid.

Start ga ikke opp og reduserte ved Bord Borgersen etter 86 minutter da han fikk sendt i vei et skudd fra syv meter, og sekunder senere lå ballen i mål igjen. Utlikningen kom fra Christian Bolaños.

Start ut i hundre

De to lagene sparket i gang Eliteserien etter en kort sommerferie da de møttes på Sør Arena lørdag kveld. Forrige gang de to møttes ble det et ydmykende 5-0 tap for Start, og det var tydelig at dette var noe de ønsket å revansjere i kveld. Start var nemlig klart best i åpningen.

Kampens første store sjanse kom etter seks minutter da Geir Ludvig Fevang fikk ballen og smalt til. Avslutningen gikk noe svakt over målet til Jon Knudsen. Like etter skjøt Espen Børufsen utenfor, og hvis man legger til en avslutning helt i starten fra Bolaños, er det ikke tvil om hvem som kom raskest ut av feriemodus.

Nesten selvmål

Det tok 20 minutter før Stabæk hadde noe nevneverdig å by på, og da sjansen kom ble den skapt av en motstander. Kenneth Høie var imidlertid svært våken da Petter Bruer Hanssen headet farlig mot eget nett.

Utover i omgangen jevnet kampen seg ut, men Stabæk slet med å skape de helt store sjansene. Det var ikke mye i det offensive som stemte slik det gjorde i Champions League-kampen mot Tirana (4-0) på tirsdag.

Fram mot pause hadde både Børufsen og Bolaños gode muligheter til å sende sørlendingene i ledelsen, mens Daniel Nannskog fort kunne ordnet 1-0 til bortelaget. Headingen fra kloss hold gikk rett på Høie, og det var den eneste sjansen fjorårets seriemester skapte på egenhånd i løpet av de første 45 minuttene.

Stabæk som forvandlet

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før de skapte den neste. Ett minutt ut i den andre omgangen var bæringene nemlig i ledelsen. Thomas Rogne kastet fram en lang fot på en corner og ballen gikk i mål bak en utspilt Kenneth Høie. Unggutten kom inn for en skadet Inge André Olsen like før pause, og det viste seg å være et lykketrekk.

Minuttet senere kom Nannskog veldig nærme 2-0, og det var tydelig at Jan Jönsson hadde kommet med noen ordenlige alvorsord i pausen.

Med 53 minutter på klokken var det utrolig at Nannskog ikke doblet ledelsen. Han fikk et ferdigscoret innlegg på fem meter, og hadde et gapende åpent mål foran seg. Kenneth Høie dro fram et tigersprang og blokkerte svenskens avslutning. Spissen kunne ikke tro det.

Start tilbake i kampen

Da hadde Start-sjef Knut Tørum fått nok av Stabæks lek med de gule og satte inn sin effektive spissjoker Mads Stokkelien.

Få minutter senere var det Start som igjen hadde initiativet i kampen, og Jesper Matisen hadde to gode muligheter til å utlikne. Først da han akkurat ikke nådde fram på en høy ball i feltet, og så da han headet like utenfor etter en corner.

Jan Jönsson gjorde et mottrekk da han introduserte Palmi Palmason. Islendingen takket for tilliten med å smelle ballen i stolpen fra langt hold minuttet etter. Syv minutter senere satt avslutningen mellom stengene fra Palmason da han scoret enkelt etter Nannskogs perfekte innlegg.

Comeback

Kampen virket avgjort helt til det var spilt 84 minutter. Da reduserte først Bård Borgersen før altså Christian Bolaños sendte sørlendingene til himmels. Han fikk en nydelig pasning fra Bernt Hulsker, vendte bort målscorer Palmason, og smalt ballen lavt inn i lengste hjørne.

Alle poengene kunne fort blitt igjen på sørlandet også, for det var hjemmelaget som hadde klart mest å by på i løpet av de fire overtidsminuttene, men det endte med poengdeling til slutt.