Meny

Kuttet lønna med fem prosent

Private sjefer fikk et lønnskutt på fem prosent i løpet av fjoråret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefene i landets største private bedrifter fikk i snitt kuttet sin lønn med 5 prosent i fjor.

Lederne i statens selskaper fikk derimot en lønnsvekst på 6 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som nå er gjengitt i en rapport fra Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene (TBU).

Til sammen 584 aksjeselskaper og allmenne børsnoterte selskaper med over 250 ansatte er med i statistikken.

– En avgjørende faktor er at tallene i tillegg til fast lønn også omfatter bonuser og opsjoner, sier seksjonssjef Ann Lisbet Brathaug i SSB til Bergens Tidende.

Store bedrifter som ikke er organisert som AS eller ASA; er ikke med i oversikten. Det gjelder for eksempel de statlige helseforetakene.

Ifølge oversikten hadde direktørene i gruppen med høyest lønn i 2007 over 4,3 millioner kroner i samlede ytelser. I fjor var det redusert til nær 3,9 millioner kroner, en nedgang på 10,4 prosent.

– Den negative lønnsveksten for denne gruppen kan skyldes blant annet høyere opsjonsytelser og/eller bonuser. I tillegg kan tilgang og avgang av ledere i en forholdsvis liten gruppe av ledere påvirke lønnsutviklingen, heter det i rapporten fra TBU.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus