Meny

Tagger i kampen mot Voldemort

Motstands-kampen mot den fiktive «Harry Potter»-karakteren Voldemort (til venstre), har kostet småbyen Wauwatosa mye penger. «Stop»-skiltet som er avbildet her, er tatt i 2007 på et ukjent sted i USA. Foto: Filmweb og ericskiff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje i frykt for en invasjon av den onde trollmannen Voldemort i Harry Potter, har noen gjort hærverk for flere tusen kroner i Wisconsin i USA.

Den lille byen Wauwatosa utenfor Milwaukee, med rundt 45.000 innbyggere, våknet nylig til at 80 «stop»-skilt over hele byen var tagget ned med «Stop Voldemort». Voldemort er den onde trollmannen i Harry Potter, og hærverket ble gjort rett før premiere på den siste «Harry Potter»-filmen i USA.

Foreløpig er det ingen mistenkte i saken, men politiet regner med at det er en og samme person som står bak. Håndskriften på de 80 skiltene skal nemlig være den samme.

I starten av etterforskningen hersket det full forvirring innad i politiet i Wauwatosa, om hvem Voldemort egentlig var, før sønnen til en politimann oppklarte det hele.

- Det måtte en 7-åring til for fortelle oss hva graffitien dreide seg om. Vi trodde det var navnet på en ny tagger, sier politisjef Jeff Sutter til avisa Chicago Tribune.

Navnet til «Mørkets Herre» har nå blitt fjernet fra noen av skiltene, men flere måtte byttes ut til en pris til ca. 600 kr stk.

Denne typen tagging har også skjedd tidligere andre steder i USA, men aldri i en så stor skala som i Wisconsin. Ingen flere skilt i Wauwatosa har blitt tagget ned siden «Harry Potter»-premieren.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus