Meny

Hagen flytter ikke likevel

FLYTTER IKKE LIKEVEL: Stein Erik Hagen virker å ha ombestemt seg. Nå sier milliardæren at barna skal flytte og at 90 prosent av familieformuen flagger ut. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow flytter likevel ikke til Sveits. Det er barna og 90 prosent av familieformuen som flagger ut.

Milliardæren Stein Erik Hagen flytter likevel ikke til Sveits. Dette til tross for at han torsdag varslet at han og familien hadde bestemt seg for å flytte til Zürich. Hagen begrunnet utflaggingen med høy formuesskatt i Norge.

– Det blir Sveits, vi flytter til Zürich. Har kjøpt bolig og alt mulig, har søkt myndigheter og alt. Vi har holdt på med dette ganske lenge, sa Hagen torsdag til TV 2.

Nå avkrefter Hagen flytteplanene.

– Jeg har ingen planer om å flytte fra Norge, men kommer til å oppholde meg mye i Sveits, sier Stein Erik Hagen til NA24 fredag.

Hagen utelukker ikke at han kan komme til å flytte til Sveits senere, men sier at han vil forbli i Norge det neste året.

– Barna flytter

– Det er barna som skal flytte, sier daglig leder i Canica, Hagen-familiens investeringsselskap, Peter Arne Ruzicka, til E24.

Hagens barn eier 90 prosent av familiens holdingselskap-struktur Canica, hvor Hagen-familiens milliardformue ligger. Det er derfor barna som betaler den største delen av formuesskatten, skriver avisen.

Ruzicka utelukker heller ikke at Hagen og Treschow kan komme til å flytte etter til Sveits på lengre sikt.

Fikk reaksjoner

Det kom mange reaksjoner etter at nyheten om Hagens utflagging ble sluppet torsdag.

– Formuesskatten har for mange blitt tredoblet under denne regjeringen, og det sier seg selv av man kommer til et punkt hvor det ikke går lenger. Og da har man valget mellom å selge det man har, eller å søke lykken andre steder, sa Hagen, som poengterte at han ikke har noe prinsipielt imot å betale skatt.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) kalte Stein Erik Hagens avgjørelse om å flykte til Sveits for «milliardærutpressing», men gjorde det samtidig klart at det ikke ville resultere i skattelette.

Næringspolitisk talsmann for Høyre, Torbjørn Hansen, mente det var «beklagelig at Hagen velger å flytte ut som følge av det særnorske regimet for eierbeskatning». (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus