Meny

Tre nordmenn i respirator på grunn av svineinfluensa

Legevakten i Oslo har åpnet egne rom for undersøkelse, og eventuell testing, av personer med mistenkt influensa A (H1N1). Så langt er tre nordmenn alvorlig syke. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre alvorlig syke.

Tre personer er alvorlig syke av svineinfluensa og ligger i respirator på norske sykehus, opplyser helsemyndighetene ifølge Aftenposten.no.

De tre syke ligger henholdsvis i respirator i Midt-Norge, på Vestland og på Sørlandet.

Dette meldte helsedirektør Bjørn-Inge Larsen da han møtte pressen i Helsedirektorates lokaler fredag.

Den ene av de tre alvorlig syke er kvinnen (22) som ble innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim på søndag. Den svineinfluensasmittede kvinnen har pådratt seg lungebetennelse og tilstanden hennes er alvorlig, men stabil.

De to andre smittede har også fått et angrep på lungene.

Totalt er det oppdaget 197 tilfeller av svineinfluensa blant nordmenn og helseminister Bjarne Håkon Hanssen mener det kun står om minimalt med tid før det kommer et større innrykk.

- Det er kun spørsmål om dager eller uker før vi vil få en stor bølge av antall smittede, opplyste Hanssen på pressekonferansen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus