Meny

Savnet tolvåring funnet omkommet i Lysakerelven

Store redningsmannskaper ble satt inn etter at en 12 år gammel gutt falt i Lysakerelven ved idrettsbanen på Røa ved 16-tiden torsdag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 12 år gamle gutten som har vært savnet i Lysakerelven siden torsdag kveld, er funnet omkommet.

Gutten skal ha blitt funnet like ved stedet der han ble savnet torsdag kveld, ifølge NRK.

– Jeg kan bekrefte at vi har funnet en omkommet person like i nærheten av stedet hvor den savnede gutten badet. Han ble funnet i en kulp like i nærheten, og vi antar at det er han vi har funnet, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde like nedenfor Røa i Oslo, og politiet ble varslet klokken 16.05 torsdag.

Tolvåringen lekte ved elven og hoppet uti for å bade, men ble så tatt av strømmen. Letemannskap på om lag 100 personer søkte etter gutten fredag.

Politi og dykkere fra Oslo brann- og redningsetat har deltatt i letingen, i tillegg til kajakkpadlere, ekvipasjer fra Norske Redningshunder og flere frivillige.

– Det er dykkere i kulper. Det letes også i busker og kratt langs elvebredden, fortalte operasjonslederen mens letingen pågikk. Stri strøm og høy vannføring gjorde letearbeidet vanskelig torsdag kveld .

Ifølge VG Nett ble søket gjenopptatt kl 06 fredag morgen og gutten ble altså funnet få timer senere.

- Vannstanden har sunket betraktelig, og det gjør letingen lettere, uttalte operasjonsleder Gunn Anita Bjørnbakk ved Oslo Politikammer til nettavisen før den omkomne 12-åringen ble funnet.

Den 7,4 kilometer lange Lysakerelven danner grensen mellom Oslo og Bærum og renner fra Bogstadvannet til Oslofjorden, hvor den munner ut mellom Snarøya og Bygdøy.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus