Meny

Shampo-selskaper konkurs

I UFØRE: Espen «Shampo» Knutsen og kameraten Jørn Solbakken skal ha investert rundt ni millioner kroner i et eiendomsprosjekt som nå har begjært seg konkurs. VIF-manageren har anmeldt fem personer til politiet. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Espen «Shampo» Knutsen og kameraten risikerer milliontap.

- De så ingen vei ut av uføret de har havnet i, og begjærte oppbud, sier bostyrer Erling Opdal til ABC Nyheter.

Den tidligere ishockeystjernen og nåværende Vålerenga-manageren Espen «Shampo» Knutsen og kameraten Jørn Solbakken skal ha investert rundt ni millioner i et eiendomsprosjekt i Nittedal. 36 leiligheter skulle bygges gjennom Grevlingveien Eiendom AS og eierselskapet Stonehenge Invest AS. Men pengene er borte, prosjektet har aldri kommet i gang og Shampo og Solbakken anmeldte i våres fem personer til politiet, meldte VG i mai.

- Kun gjeld tilbake

Nylig gikk både Grevlingveien Eiendom AS og Stonehenge Invest AS konkurs etter at majoritetseierne Shampo og Solbakken måtte gi opp og ta selskapene til skifteretten.


- De hadde ikke noe valg da de så hvor store verdier som er tatt ut av de tidligere eierne. Det var kun gjeld tilbake, sier advokat Håkon Ustaheim, som representerer duoen.

Ustaheim forteller at hans klienter overtok Stonehenge Invest AS i et desperat forsøk på å berge investeringene sine. En pantsatt tomt i Nittedal er antakeligvis det eneste selskapene har av verdier. Og det er ifølge bostyreren høyst usikkert om tomten kan omsettes for mer enn pantebeløpet på fem millioner.

- Knutsen og Solbakken er blitt rundlurt, her har penger blitt tatt ut ulovlig og vi vil kreve rundt ti millioner i erstatning. Stevning blir tatt ut i løpet av august.

Dømt for bedrageri

Tidligere Vålerenga Ishockey-investor Terje Andreassen og nåværende Vålerenga-eier Harald Askautrud er blant de fem som er politianmeldt i saken. Andreassen er tidligere dømt til 11 måneders fengsel for bedrageri, mens Askautrud var eneaksjonær i Stonehenge Invest AS, ifølge 2007-regnskapet.

Advokat Kristian Huser er hyret inn av de to VIF-investorene, og forteller at så langt har kun Harald Askautrud vært inne til politiavhør. Begge avviser å ha lurt noen.

- Mine klienter mener Knutsen og Solbakken overdriver, og at det ikke er hold i disse kravene. Dette er uheldige investeringer i et eiendomsmarked som brøt sammen - det er realiteten.

Bostyrer Erling Opdal opplyser at han grunnet ferieavvikling ikke vil få full oversikt over de to konkursrammede selskapenes virksomhet før om et par uker.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus