Meny

Stein Erik Hagen flytter til Sveits

HAR FÅTT NOK: Stein Erik Hagen og hans familien flytter til Sveit. Milliardæren oppgir formuesskatten som hovedårsaken til utflaggingen. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stein Erik Hagen og hans familie har bestemt seg for å flytte fra landet. Milliardæren skal styre virksomheten sin fra Sveits.

– Det har vært en lang prosess, og vi har tvilt oss fram. Men vi har kommet fram til at vi ikke har noe annet valg, sier Stein Erik Hagen til TV 2.

53-åringen oppgir formuesskatten som hovedårsak til utflaggingen.

Flytter til Zürich

– Jeg har ingen uvilje mot å betale skatt, men det er måten det er sammensatt på. Formuesskatten har for mange blitt tredoblet under denne regjeringen, og det sier seg selv av man kommer til et punkt hvor det ikke går lenger. Og da har man valget mellom å selge det man har, eller å søke lykken andre steder, sier Hagen.

Flyttingen til Sveits er allerede godt i gang.

– Vi flytter til Zürich. Vi har kjøpt bolig og alt mulig og har søkt myndigheter og alt. Vi har holdt på med dette ganske lenge, sier Hagen, som sammen med kona Mille-Marie Treschow sitter på verdier anslått til over 20 milliarder kroner, ifølge TV 2.

– Utpressing

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) kaller Stein Erik Hagens avgjørelse om å flagge ut for «milliardærutpressing».

– Hvis Hagen tror han kan true gjennom skattelette ved å varsle flytting til Sveits, så har jeg klar beskjed: Glem det! sier Halvorsen til Dagbladet.no.

Halvorsen sier regjeringen har arbeidet hardt for å motvirke effektene av finanskrisen.

– Stein Erik Hagen stikker av fra regningen ved å flytte til Sveits. Han har også nytt godt av redningspakkene, sier hun.

– Beklagelig

Næringspolitisk talsmann for Høyre, Torbjørn Hansen, synes det er «beklagelig at Hagen velger å flytte ut som følge av det særnorske regimet for eierbeskatning».

– Saken bekrefter at den rødgrønne næringspolitikken svekker privat eierskap og undergraver muligheten for å finansiere norske bedrifter. Hagens kritikk samsvarer fullt ut med den kritikken vi hører fra mange bedrifter og næringslivsorganisasjoner, sier han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus