Meny

Ap kraftig fram på ny måling

GRUNN TIL Å SMILE: Statsminister Jens Stoltenberg og Ap går kraftig frem på ny meningsmåling av Norstat. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet bykser fram 5,7 prosentpoeng og får støtte fra 35,1 prosent av de spurte i en meningsmåling som Norstat har laget for Vårt Land. Fremskrittspartiet går tilbake.

Mens Ap kan vise til kraftig fremgang, må Fremskrittspartiet ta til takke med en oppslutning på 26,1 prosent. Det er en tilbakegang på 2,5 prosentpoeng fra forrige måling i juni.

Foruten Arbeiderpartiet er Høyre det eneste partiet som går fram på målingen. Høyre kan vise til en oppgang på 1,6 prosentpoeng, og partiet får støtte fra 15,1 prosent av de spurte, ifølge målingen som Norstat har utført for Vårt Land.

For de andre partiene er oppslutningen fallende. Minst faller Kristelig Folkeparti, som med 5,6 prosent av velgerne bak seg har tapt 0,1 prosentpoeng siden juni. Venstre går tilbake 0,9 prosentpoeng til 4,9 prosent.

Enda nærmere sperregrensen havner Senterpartiet, som med en tilbakegang på 1,7 prosentpoeng oppnår støtte fra 4,7 prosent av de spurte. Sosialistisk Venstreparti går tilbake 2,3 prosentpoeng til 6 prosent på målingen.

Partiet Rødt går tilbake 0,1 prosentpoeng til 1,2 prosent, mens kategorien «andre» oppnår 1,3 prosent, opp 0,3 prosentpoeng siden juni.

Hvis man ser på antall mandater, gir målingen de rødgrønne partiene Ap, Sp og SV til sammen 82 mandater på Stortinget, mens opposisjonen får 87 mandater.

Fordelt på partiene, ville Stortinget fått denne sammensetningen hvis målingen hadde vært valg: Ap 66 (+5), Frp 46 (+8), H 23 (+1), SV 9 (-6), KrF 9 (-2), V 8 (-2) og Sp 7 (-4). (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus