ESA godkjente Bryne stadion

Bryne fotballklubb kan slippe jubelen løs. Dette bildet er tatt sist klubben rykket ned, med 2-4 mot Rosenborg. Foto: Scanpix
Bryne fotballklubb kan slippe jubelen løs. Dette bildet er tatt sist klubben rykket ned, med 2-4 mot Rosenborg. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pStadiontomta Bryne Fotballklubb fikk av Time Kommune, var ikke ulovlig statsstøtte. I dag kan klubben puste lettet ut.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I lenger tid har EFTAs overvåkingsorgan vurdert om Time Kommunes gave til Bryne Fotballklubb - stadiontomta - var en ulovlig offentlig støtte etter EUs regler som forbyr statsstøtte.

Forbudet gjelder støtte til økonomiske virksomheter, og det ESA-juristene i Brussel har tygd på, er om gaven tilfalt bredde- og barnefotballklubben, eller elitelaget som er å betrakte som en økonomisk virksomhet.

- Vi kom fram til at gaven ble gitt til bredde-delen av Bryne Fotballklubb slik det hele var organisert den gangen.

Det sier direktør Per Andreas Bjørgan i ESA til ABC Nyheter.

Klubben hadde i lenger tid festet tomta under sitt eksisterende stadion av kommunen, men fikk overført tomta i sitt eierskap.

I mellomtida har Bryne ASA gått konkurs og klubben har omorganisert seg.

- Slik organiseringen nå er, måtte vi ha vurdert saka på ny. Men det kan godt tenkes at det også nå ville latt seg gjøre å godkjenne gaven, sier Bjørgan.

I sin beslutning oppsummerer ESA at eliteklubben til Bryne, som på det tidspunktet spilte i eliteserien, ikke fikk økonomiske fordeler av gaven. De ble holdt på armlengdes avstand fra støtten, ved at de måtte betale leie for å bruke stadion.