Meny

ESA godkjente Bryne stadion

Bryne fotballklubb kan slippe jubelen løs. Dette bildet er tatt sist klubben rykket ned, med 2-4 mot Rosenborg. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadiontomta Bryne Fotballklubb fikk av Time Kommune, var ikke ulovlig statsstøtte. I dag kan klubben puste lettet ut.

I lenger tid har EFTAs overvåkingsorgan vurdert om Time Kommunes gave til Bryne Fotballklubb - stadiontomta - var en ulovlig offentlig støtte etter EUs regler som forbyr statsstøtte.

Forbudet gjelder støtte til økonomiske virksomheter, og det ESA-juristene i Brussel har tygd på, er om gaven tilfalt bredde- og barnefotballklubben, eller elitelaget som er å betrakte som en økonomisk virksomhet.

- Vi kom fram til at gaven ble gitt til bredde-delen av Bryne Fotballklubb slik det hele var organisert den gangen.

Det sier direktør Per Andreas Bjørgan i ESA til ABC Nyheter.

Klubben hadde i lenger tid festet tomta under sitt eksisterende stadion av kommunen, men fikk overført tomta i sitt eierskap.

I mellomtida har Bryne ASA gått konkurs og klubben har omorganisert seg.

- Slik organiseringen nå er, måtte vi ha vurdert saka på ny. Men det kan godt tenkes at det også nå ville latt seg gjøre å godkjenne gaven, sier Bjørgan.

I sin beslutning oppsummerer ESA at eliteklubben til Bryne, som på det tidspunktet spilte i eliteserien, ikke fikk økonomiske fordeler av gaven. De ble holdt på armlengdes avstand fra støtten, ved at de måtte betale leie for å bruke stadion.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus