Meny

Dusinvis arrestert i korrupsjonsskandale i New Jersey

Tre ordførere og flere rabbinere ble torsdag pågrepet i delstaten New Jersey i USA. De pågrepne er siktet for korrupsjon og hvitvasking. Foto: REUTERS / Chip East / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Verdens mest korrupte sted» rystes av ny skandale. Flere borgermestere er arrestert.

Flere titalls politikere, tjenestemenn og rabbinere ble torsdag pågrepet i forbindelse med etterforskningen av en stor korrupsjonssak i delstaten New Jersey i USA.

Politietterforskningen har pågått i ti år under navnet «Operation Big Red», og ifølge påtalemyndigheten er det avslørt politisk korrupsjon så vel som salg av menneskeorganer og hvitvasking av penger i delstaten.

- Blant de verste i landet

Torsdag ble 44 personer pågrepet, deriblant ordførerne i Hoboken, Secaucus og Ridgefield, folkevalgte i delstatsforsamlingen, en viseordfører, bystyremedlemmer og tjenestemenn.

– New Jerseys korrupsjonsproblem er blant de verste, om ikke det verste, i landet. Den politiske kulturen i New Jersey er gjennomsyret av korrupsjon, sier Ed Kahrer i det føderale politiet FBI.

En rekke politikere og tjenestemenn er nå siktet for å ha mottatt bestikkelser, opplyser påtalemyndigheten. I løpet av etterforskningen skal politiet også ha avdekket et nettverk av rabbinere som har drevet med hvitvasking av penger.

Én av rabbinerne er dessuten siktet for å ha deltatt i handel med menneskeorganer.

21 tilfeller siden 2000

I løpet av de siste årene har New Jersey opplevd mer enn 100 korrupsjonsrelaterte arrestasjoner av offentlige tjenestemenn. NBC har på sine nettsider listet opp 21 tilfeller fra perioden desember 2000 til juli 2009 og dette er bare et lite utdrag.

En av de største skandalene står tidligere borgermerster i Hoboken, Anthony Russo, for. I september 2004 ble Russo dømt for å ha tatt i mot bestikkelser til flere hundre tusen dollar. Han måtte tilbakebetale 300.000 dollar og måtte tilbringe mer enn to år bak murene.

New Jersey har ifølge Wikipedia 8,6 millioner innbyggere og statens største by er Newark.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus