Milliardbeslag av marihuana gjort i USA

Milliardbeslag av marihuana gjort i USA
Milliardbeslag av marihuana gjort i USA
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pCalifornia går til kamp mot narkotikaindustrien og har beslaglagt marihuanaplanter til en verdi av over 6 milliarder kroner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det store beslaget kommer bare halvannen uke etter operasjon «Save Our Sierra» startet 13. juli i Fresno County, som ligger midt i staten California.

Totalt har amerikansk politi hentet inn marihuanaplanter til en verdi av 1 milliard dollar, eller 6,2 milliarder norske kroner og arrestert 82 meksikanere som antas å ha forbindelser til narkokarteller i landet sør for USA.

Dette melder CNN.

25.000 kroner stykket

Operasjonen som er et samarbeid mellom lokale, statlige og føderale styrker har som hovedmål å fjerne marihuanagårder og etterforske og arresterte narkotikasmuglere.

Den østlige delen av Fresno County består av mye fjell og befolkningen er spredt. Marihuanadyrkere utnytter dermed bekkene, elvene og innsjøene i området for å lage såkalte «drip lines» for plantene.

En voksen marihuanaplante kan alene være verdt rundt 4000 dollar (25.000 kroner).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Våre offentlige områder blir ødelagt av utenlandsk narkotikasmugling og tungt bevæpnede meksikanske karteller, uttalte George Anderson i det amerikanske justisdepartementet under en pressekonferanse onsdag.

Les også: 5500 soldater skal ta knekken på meksikansk narkokartell

Skal stenge 70 farmer

«Save Our Sierra» er den største operasjonen som er gjort i Fresno County gjennom tidene og er en av de største som er gjennomført i California.

Totalt har myndighetene sirklet seg inn rundt 70 marihuanafarmer som skal legges ned og operasjonen vil foregå fram til november.

Til nå har 330.000 marihuanaplanter blitt beslaglagt.


View Larger Map